Magyar bronzérmek a junior vívó Eb-n

A junior vívók jeruzsálemi Európa-bajnokságán Hamar Balázs és Bányai Zsombor bronzérmet szerzett.

HZS
2014. 03. 01. 21:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb honlapja szerint Hamar a főtáblán 15-9-re verte a svéd Jakob Stymnét, 15-13-ra az izraeli Alexander Bogdanovot, 15-12-re Berta Dánielt, majd 15-9-re az ukrán Jurij Taranenkót, végül az elődöntőben 15-13-ra kikapott az izraeli Yuval Shalom Freilichtől.

Bányai a finn Valter Mickwiten 15-6-tal, az orosz Konsztantyin Nyemtyirjovon 15-11-gyel, a fehérorosz Dzianisz Paulouskin 12-11-gyel, az olasz Gabriele Ciminin pedig 15-14-gyel jutott túl, az elődöntőben viszont ő is megállt: 15-9-es vereséget szenvedett a spanyol Yulen Pereirától.

A junior korosztály első versenynapján, pénteken két érmet szereztek a magyarok: a kardozó Márton Anna aranyat, a tőröző Németh András bronzot nyert. Korábban, a fiatalabb korosztály, a kadettek versenyeiben öt dobogós – egy első, valamint kék-két második és harmadik – helyezést gyűjtöttek a magyarok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.