Magyar segítség az ukrán világbajnoknak

A debreceni világkupa sztárja, Anna Rizatdinova köszönetet mondott a szervezőbizottságnak.

2014. 03. 13. 19:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni Főnix Csarnokban péntektől vasárnapig rendezik meg a III. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupát, valamint az MTK-kupa nemzetközi juniorversenyt, amelyeken együttesen huszonnégy ország százharminchárom sportolója vesz részt. A delegációk kedden és szerdán érkeztek, csütörtökön pedig már a pódiumedzésekre került sor.

Pénteken és szombaton 10.00 és 15.00 óra között a junioroké, 16.30 és 21.00 óra között a „nagyoké” a lesz a terep. Vasárnap a döntőket az MTK-kupán 10.00 és 12.00 óra között, a világkupán 12.30 és 17.00 óra között rendezik meg, 17.30-tól pedig gálaműsor zárja a háromnapos programot. A belépés mindhárom napra ingyenes.

A világkupa legnevesebb indulója az ukrán Anna Rizatdinova, aki a tavalyi kijevi vb-n karikával aranyérmes lett, az egyéni összetett versenyben pedig a második helyen zárt. Az ukrán belpolitikai helyzet, a krími válság miatt azonban most nem könnyű ráhangolódnia a versenyre. Ő Kijevben lakik, a szülei azonban éppen a Krím félszigeten, Szimferopolban.

„Mindenki tudja, mennyire komoly most a helyzet nálunk. Nagyon nehéz volt eljutnunk Debrecenbe, de a szervezőbizottság segített, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A körülmények miatt most a felkészülés sem egyszerű, de azért bízom benne, hogy a legjobb formámat nyújtom. Szeretnék mosolyt csalni az emberek arcára, és hibátlan gyakorlatokat bemutatni. Az idényre négy új gyakorlattal készültünk, ezek közül a szalag a kedvencem, amelyet a Carmen zenéjére adok elő” –  árulta el a sportoló a délelőtti sajtótájékoztatón.

Az összejövetelen jelen volt a legjobb hazai versenyző, a harmincszoros magyar bajnok Vass Dóra is. „Nekem három új gyakorlatom van, a buzogány maradt a régi. A hazai közönség előtt természetesen jobban izgulok, mint külföldön, de ha jól sikerülnek a gyakorlataim, akkor jobban is örülök” – fogalmazott mosolyogva.

Együttes kéziszercsapatunk (nyitóképünkön) kapitánya, Horváth Csinszka a következőket mondta: „Szeretnénk két hibátlan programot bemutatni, és élvezni az előadást. Mindkét gyakorlatunk teljesen új, a labda-szalag táncos és vidám hangulatú, a buzogányos úgymond kemény gyakorlat.”

A pódiumedzés vége felé a biztonságiak körében egy yorkshire terrier keltett riadalmat, akit az ukránok egyik edzője a táskájában becsempészett a Főnix Csarnokba, felrúgva a házirendet. Lebeszélték róla, hogy a blökit pénteken is kihozza, mert az felettébb kínos lenne, ha a verseny közben beszaladna a szőnyegre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.