Manchester United: ez már nem válság, hanem katasztrófa

Egy hatost is kaphatott volna az Old Traffordban a Liverpooltól a United, de Gerrardék beérték egy hármassal.

Ch. Gáll András
2014. 03. 16. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába remélte 75 000 néző a Manchester United feltámadását az Álmok Színházában, az Old Traffordban, ezen a délutánon a remek stadion a Rémálmok Színháza volt. A pazarul futballozó Liverpool úgy győzött 3–0-ra, hogy Steven Gerrard simán tizenegyes-mesterhármast érhetett volna el, ha a harmadik büntetőjét nem könnyelműsködi el és nem bombázza a jobb kapufára, sőt még egy negyediket is ítélhetett volna Mark Clattenburg játékvezető, ha egy kicsikét szőrös szívű A csapatkapitányt, Nemanja Vidicset a harmadik büntető után – ami nem volt az – Clattenburg a második sárgával kiállította, és attól kezdve David De Gea bravúrjai akadályozták meg a katasztrofális verést.

Az egészben az a legkülönösebb, hogy az Old Trafford közönsége még mindig nem fordult a csapat ellen, még mindig biztatja az övéit David Moyes menedzsert máskor és más csapattól már korbáccsal kergették volna el, itt a vezetőség és a közönség is kitart a kontár mellett

Wayne Rooney „lidércnyomásként” jellemezte a helyzetet, Brendan Rodgers, a Liverpool főnöke pedig tett egy érdekes észrevételt a meccs után. „A találkozó előtt David Moyes azt nyilatkozta, hogy a Liverpool a mérkőzés esélyese. Nos, én akkor sem mondanék ilyet, hogyha a Liverpool tök utolsó lenne, és ilyen helyzetben fogadnánk a listavezető Manchester Unitedet ”

Valószínű, hogy Sir Alex Ferguson sem

Premier League, 30. forduló:

Manchester United–Liverpool 0–3
G.: Gerrard (34., 46., mindkettő 11-esből), Suárez (84.)

Tottenham–Arsenal 0–1
G.: Rosicky (3.)

Az élcsoport: 1. Chelsea 66 (30 mérkőzésből), 2. Liverpool 62 (29), 3. Arsenal 62 (29),4. Manchester City 60 (27).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.