Már most biztos a részvételi csúcs a Vivicittán

A legidősebb induló 81 éves lesz az immár 29. budapesti városvédő futáson április 13-án, vasárnap.

D.Zs.
2014. 03. 17. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vivicittá-futóverseny története immár három évtizedes, hiszen 1984-ben indult, a nevéből adódóan olasz kezdeményezésre: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá, azaz Éljen a város! vagy Szeresd a várost! A mozgalomhoz hamarosan olyan metropolisok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona, s az elsők között, 1986-ban Budapest. Fővárosunkban a tavaszi futószezon nyitányaként szervezett szabadidős futóverseny útvonala a főváros legszebb részein halad át.

Az idei Telekom Vivicittá április 13-án megrendezendő futamai ismét a korábban megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km) és a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

A verseny egyre növekvő népszerűségére jellemző, hogy bár még sok idő hátravan a rajtig, a félmaratoni távon már most borítékolható a létszámcsúcs, hiszen a 21 kilométeres futásra előnevezők száma egy hónappal a rajt előtt meghaladta az előző évi összes nevezést. Ez a táv egyébként külföldiek körében is nagyon népszerű: a rajtlistán már most több mint 500 nevező található, akik 41 különböző országból jelezték részvételüket. Érdekesség, hogy jelenleg a versenyekre legidősebb nevező egy 81 éves úr, a legidősebb előnevezett hölgy pedig 79 éves.

Szokás szerint a viadal alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül: az idén az UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut lehet támogatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.