Még a stadionba sem mehet be a Newcastle edzője

Hét mérkőzésre szóló eltiltással büntette az FA Alan Pardew-t. Lefejelte a Hull City egyik játékosát.

BL
2014. 03. 11. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52 éves mester az első három meccsen a stadionba sem mehet be, a következő négyen pedig csak a lelátóról figyelheti tanítványait. Mellékbüntetésként 60 ezer fontos (körülbelül 22,  millió forintos) bírságot is kapott.

Az incidens a 72. percben történt: az ír válogatott David Meyler gyorsan el akart végezni egy bedobást, és igyekezetében félrelökte az oldalvonal mellett álló trénert, aki válaszul lefejelte őt. A szakembert az eset után azonnal a lelátóra száműzte Kevin Friend játékvezető, a futballista pedig sárga lapot kapott.

A Newcastle vezetősége már másnap 100 ezer fontos (körülbelül 37 millió forintos) bírságot szabott ki a trénerre, közleményében pedig úgy fogalmazott: csalódott Pardew viselkedése miatt, a szakember magatartása elfogadhatatlan, nem ezt várják a Newcastle United vezetőedzőjétől.

Pardew a meccs után bocsánatot kért megmozdulásáért, azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket. A mérkőzést egyébként a vendég Newcastle United nyerte 4-1-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.