Megcsípte a Barca Halilovicot, a Balkán Messijét

Alen Halilovic a Dinamo Zagreb 17 éves, ballábas üdvöskéje 4 millió euróért igazol álmai klubjába, a Barcába.

Ch. Gáll András
2014. 03. 01. 4:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alen Halilovic, a Dinamo Zagreb 17 éves, ballábas zsenije az Instagram közösségi fotómegosztón kürtölte világgá, hogy öt évre szóló szerződést írt alá álmai klubjával, a Barcelonával, és júniustól a katalán klub labdarúgója lesz. A Barcánál őt tekintik hosszú távon Messi utódjának,ugyanakkor hazájában az „új Modric” névvel is illették. Ha még nem is éri el a példakép nívóját, azért nem ügyetlen a srác:

 

Amint a videó-összeállítás is mutatja, Halilovic – bár ballábas – a jobb szélen játszik, afféle „inverted winger”,vagyis fordított lábú szélső, Arjen Robben módjára. Szeret befelé cselezni, majd ballal kapura bombázni vagy csavarni a labdát.

„Mindent köszönök a Dinamo Zagrebnek! Az első klubom és az örök szerelmem! Se most már tovább kell lépnem, vár a Barca!” – tette közzé Halilovic az Instagramon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.