Megverték az ELTE kispályásait

Kiélezett végjáték, remek hangulat, jótékonyság és nemzetköziség jellemezte a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

TK
2014. 03. 10. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2-1-re verte a házigazda ELTE csapatát a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét.

A március 6–8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett, egyebek közt Beregszászról, Budapestről, Csíkszeredáról, Debrecenből, Gödöllőről, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Pécsről, Sepsiszentgyörgyről és Szabadkáról.

A szervezők büszkék arra, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csupán sportesemény, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is, nagyon fontos társadalmi érték szimbóluma – írták a szervezők. Nyilasi Tibor, a rendezvény egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: „A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre.”

Nézze meg az MNO cheerleaderekről készített videóját!

Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600-900 kilométer távolságról is odautaznak a csapatok, és valódi közösség alakult ki az évek során.

Karácsony András, az ELTE stratégiai ügyekért felelős rektorhelyettese kiváltképp a hölgyeket köszöntötte, hiszen az eseményen rendezték az I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot is. Az országos bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata a legjobb határon túli együttesnek járó díjat is felajánlotta az Iskolaközpont számára.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a teremfoci terjesztése – zárul a kommüniké.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.