Messi-top 10 – A kis 10-es legszebb barcás góljai

Természetesen a getafés gólja a legszebb, 2007-ből, ez sokak szerint a valaha rúgott legcsodálatosabb találat.

Ch. Gáll András
2014. 03. 17. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 371 között – merthogy ennyit szerzett 412 meccsen a kis argentin – akad gyönyörű szép számmal. Mondjuk sokunknak a 2007. április 18-án, a Getafe elleni Királyi Kupa-elődöntő első mérkőzésén, 53 599 néző előtt a Camp Nouban rúgott őrületes gólja a non plus ultra, nemcsak az ő pályafutása során, hanem úgy általában, beleértve Maradona csodagólját is az 1986-os mexikói Mundialon, az angolok ellen.

Szerencsére a Mundo Deportivo ítészei is így vélekedtek,amikor egy mappába gyűjtötték Messi tíz csodagólját:

10. Az abu-dzabi klubvilágbajnokság a helyszín, 2009. december 19-én. Messi a szívével szerzi a gólt, amely a Barca történetének első klubvilágbajnoki címét eredményezi az Estudiantes elleni döntőben. A találatot a 110. percben éri el a Kicsi.

9. 2005. május 1., az Albacete a vendég a Camp Nouban. Messit a 41. percben cseréli be Frank Rijkaard Eto’o helyére, és a csatár azonnal emel egy parádés gólt. Csakhogy a bíró nem adja meg les miatt, tévesen. Sebaj, négy perccel később megint Ronaldinho az előkészítő, megint egy esernyő a kapusnak, és csodagól. Messi első bajnoki gólja, 17 évesen

8. Ezúttal Iker Casillas az áldozat, megint egy „vaselina”, azaz esernyő 2008. december 13-án, a bajnokságban. A végeredmény 2-0.

7. 2009-ben esernyős gól az Arsenalnak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a szenvedő alany a spanyol Almunia, a végeredmény 3-1.

6. A 2009-es BL-döntő a Stadio Olimpicóban, Rómában. 1-0 a Manchester United ellen, csodálatos fejessel, bizony! A vége 2-0.

5. Bődületes szabadrúgásgól Courtois-nak, az Atlético ellen 2012. február 26-án. 2-1 a végeredmény. Micsoda szög!

4. Szlalom Messi módra, a Santiago Bernabéu Stadionban, a BL elődöntőjében 2012-ben. Megint szegény Iker Casillas szenved

3. Szlalom, csak ezúttal a Valencia ellen, a 2009–10-es bajnokságban. César szedi ki a labdát a hálóból.

2. Cselsorozat a La Romaredában, a Zaragoza ellen, a 2009–10-es pontvadászatban. Ez már majdnem a legszebb, de csak majdnem.

1. És a hab a tortán, vagyis a szilva, ahogy a spanyol mondja. 2007. április 18., még csak 19 éves a zseni, a Getafe az ellenfél a Királyi Kupában. A labdát Xavitól kapja még a saját térfelén, a kispadról Frank Rijkaard, az edző, a páholyból Laporta, az elnök figyeli a Varázslót. Az összeállítás az alábbi: Jorquera – Zambrotta, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst – Xavi, Deco, Iniesta (Ezquerro, 83.) – Messi (Saviola, 76.), Gudjohnsen (Oleguer, 66.), Eto’o.

És Messi elindul. Előbb Paredesnek, majd Nachónak ad kötényt, aztán begyorsul. Testcselek. Alexis, Belenguer, Luis García (ő a kapus), végül Cortés – mindenki fekszik, de Messi kisodródott, és a labda a gyengébbik lábán, a jobbon. Nem baj, azért estében berúgja. Íme. Tessék figyelni a szpíkert, több változatban!

A mérkőzés után, amelyet 5-2-re nyert a Barcelona, a Mundo Deportivo televíziójának riportere Messit kérdezte, és ő a nagy példaképnek, Maradonának ajánlotta a gólt.


És most jön a csattanó, figyeld a poént! A visszavágón 4-0-ra győzött a Getafe, és 6-5-ös összesítéssel bejutott a döntőbe

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.