Messi újra a régi, a Barca még nem egészen

86 ezer néző örömére magára talált a Barca, a PSG-nek nem volt erre szüksége, mindkét csapat simán a nyolcban.

Ch. Gáll András
2014. 03. 13. 4:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár volt néhány vitás szituáció – egy szabályos Neymar-gólt nem adott meg a francia bíró, Messi gólja talán lesről esett, és Piqué tizenegyest érően rúgta fel Dzekót, de Stéphane Lannoy játékvezető sípja bedugult –, valójában semmiféle veszély nem fenyegette a Barca továbbjutását a Manchester City ellen az első meccsen idegenben aratott 2-0-s győzelem után.

– Ismét a régi Barcelonát láthatták hűséges szurkolóink. Korai volt temetni a csapatot – mondta Messi a meccs után.

– Rengeteg szenvedéssel jár a Barca edzőjének lenni – ez meg Tata Martino véleménye volt. – Főleg, ha nem megy a csapatnak, ahogy az előfordult néhányszor ebben az idényben. De most megmutattuk, mit tudunk.

A hajrában kiállított Pablo Zabaleta, a City jobbhátvédje nem alaptalanul fortyogott:

– Piqué simán felrúgta hátulról Dzekót, ezért tizenegyes járt volna. És Messi gólja előtt is szabálytalankodott Piqué Dzekóval, erre a Barca jöhetett szabadrúgással. Hát persze, hogy felmegy az embernél a pumpa! Az ember olykor kijön a sodrából, mert mindent megtesz a győzelemért, s ekkor a bíró hoz egy-két sokkoló ítéletet...

Vincent Kompany csapatkapitány megígérte: – Jövőre visszatérünk a BL-be, sokkal erősebben, tapasztaltabban, mint most.

A Parc des Prines-ben nem erőltette meg magát túlságosan a PSG a kinti 4-0-ás győzelme után. A vendégek ugyan megszerezték a vezetést, de Marquinhos gyorsan egalizált, s Sirugu bravúrja – kifogott egy tizenegyest – végképp megnyugtatta a franciákat.

Mindenesetre – bármennyire is csak puszta formaság volt a visszavágó – Nasszer el-Khelaifi, a PSG milliárdos elnöke a Canal+ mikrofonjába azonnal a meccs befejezése után – mihelyt biztossá vált a PSG nyolc közé kerülése a BL-ben – belebúgta, hogy meghosszabbítja Laurent Blanc edző szerződését 2015-ig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.