Mourinho visszavárja Drogbát

A Chelsea menedzsere szerint az elefántcsontparti csatár a klub történetének egyik legfontosabb játékosa.

2014. 03. 18. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drogba 2012-ben, Bajnokok Ligája-győztesként hagyta el a Chelsea-t. A klub legnagyobb sikerében oroszlánrészt vállalt, hiszen a Bayern München elleni fináléban ő szerezte az egyenlítő a gólt a 88. percben, majd a büntetőpárbajban ő rúgta be a mindent eldöntő utolsó 11-est. 2004 és 2012 között nyolc évet húzott le a londoni klubnál, ebből az elején hármat Mourinho irányítása alatt.

Drogba 2012 után először ma tér vissza a Stamford Bridge-re. Most csak egy mérkőzés erejéig, de Mourinho meggyőződéssel állítja, az elefántcsontparti támadó szolgálja még a klubot.

„Hogy mikor? Jövőre, négy-öt vagy tíz éve múlva? Nem tudom. Azt sem, hogy milyen beosztásban. Játékosként, edzőként, nagykövetként? Ki tudja. Ám ha egy játékos és egy klub neve annyira összeforr, mint Drogbáé a Chelsea-vel, akkor sorsszerű, hogy a futballista egyszer visszatérjen. Az ugyanis kétségtelen, hogy ő a klub történetének az egyik legfontosabb játékosa. Ebben valamennyi Chelsea-drukker egyetért. Nem, 36 évesen nem ugyanaz a játékos, mint aki volt 26 évesen, de még most is a világ egyik legjobb csatára” – méltatta Drogbát Mourinho.

Maga a megszólított játékos sem tagadja, heves érzelmeket vált ki belőle, hogy a Chelsea ellen kell játszania.
„Nehéz a korábbi klubom ellen pályára lépni, ugyanakkor a Galatasaray játékosa vagyok, mindent elkövetek azért, hogy jelenlegi csapatom győzzön. Ha ez sikerül, akkor a Chelsea-re tekintettel nem fogok ünnepelni, de boldog leszek” – jegyezte meg Drogba. Mourinho szavait alátámasztva hozzátette, azt már eldöntötte, hogy a pályafutása végeztével is a futballban kíván dolgozni. Akár talán edzőként.

Emlékeztetőül Drogba és a Chelsea nagy közös pillanata a 2012-es BL-döntőből:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.