Mourinhónak meggyűlt a baja Foy játékvezetővel

Szegény José Mourinhóra – meg a Chelsea-re – rájár a rúd, a Villa Parkban fura dolgok történtek szombaton.

Ch. Gáll András
2014. 03. 16. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho újra főszereplővé vált. Szombaton a Villa Parkba látogatott a Premier League tabelláját hat pont előnnyel vezető Chelsea, és 1-0-ra kikapott egy olyan góllal, amely méltán lehet versenyben a Puskás-díjért. Más kérdés, hogy a találkozó nem Fabian Delph 82. percben szerzett gólja miatt marad emlékezetes.

Chris Foy játékvezetőnek nem volt könnyű dolga. Már az első félidőben kiállíthatta volna Joe Bennettet a Villából, de beérte sárgával – Mourinho joggal dühöngött a partvonal mentén. Aztán a 80. percben Willian megkapta a második sárga lapját egy sima lökésért (Delph volt a szenvedő fél), amiért még szimpla szabadrúgás sem biztos, hogy járt volna. Röviddel később Delph gyönyörű gólt rúgott, majd a hosszabbításban Ramires csúnyán rátartott El Ahmadi lábára, amiért jogos volt a kiállítás. Itt az a lökés látható, amiért Willian mehetett zuhanyozni:

Ramires kiállítása után Mourinhót is az öltözőbe küldte Foy – aki alighanem pikkel a Chelsea-re, mert pályafutása során már hat Chelsea-labdarúgónak mutatta fel a piros lapot –, s még az öltözőfolyosón is kialakult egy kisebbfajta botrány, ugyanis Mourinho mindenáron kérdőre akarta vonni a bírót, ő azonban nem volt hajlandó szóba állni a menedzserrel.

Ezt követően – állítólag – Mourinho és John Terry csapatkapitány be akart menni a bírói öltözőbe, de a portugál szakember ezt cáfolja.

A sokadik eltiltás Mourinhónak borítékolható, bár ő azt állítja, hogy amiért őt kiállította a bíró – vagyis, hogy bement a játéktérre –, ugyanazért még tíz másik embert ki lehetett volna állítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.