Nagyon messze volt a Sopronnak a nyolcas döntő

Sansztalan volt a Sopron női kosárlabdacsapata a négyszeres Euroliga-győztes Szpartak Moszkva ellen.

Ch. Gáll András
2014. 03. 14. 20:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a Szpartak Moszkva már nem az a Szpartak Moszkva, amely 2009-ben Rátgéber vezetésével, többek között olyan világsztárokkal, mint Sue Bird, Diana Taurasi, Lauren Jackson, Sylvia Fowles,Tatyjana Scsegoljeva, elhódította az Euroligát.

Ma már jobbára fiatal játékosokból áll a vidnojei alakulat, de még így is klasszisokkal jobb a Sopronnál, amint azt a keddi és a csütörtöki két mérkőzés eredménye mutatja. Összesítésben kettős győzelemmel jutott a Szpartak a nyolcas döntőbe.

Női kosárlabda Euroliga
Nyolcaddöntő, visszavágó
Sopron–Szpartak Moszkva (orosz) 54-69 (22-14, 10-24, 8-17, 14-14)
Sopron, 700
néző. V: Szutulovics (montenegrói), Tanacisz (görög), Collin (francia)

Sopron: Ciglar 9/3, FEGYVERNEKY 19, Simon Zsófi 4, Hawkins 9/3, KRNJICS 11. Csere:Zsovár, Tetemondová, Sztankovics 2, Faris. Edző: Igor Polenek

Szpartak Moszkva: BARIC 15/6, Petrovics 9, BELJAKOVA 11/3, TYIHONYENKO 16, VIERU 11. Csere: Namok 5/3, Ajdukovics 2, Grigorjeva, Lepcsenko. Edző: Alekszandr Vaszin

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.