Nézőcsúcs a debreceni világkupán

Négyezer fős publikum előtt az orosz ritmikus gimnasztikázók voltak a legeredményesebbek a Főnix-csarnokban.

2014. 03. 16. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap még többen látogattak ki a Főnix-csarnokba, mint szombaton, pedig már akkor is meghaladta a nézőszám a háromezer főt. A zárónapon hozzávetőleg négyezren figyelték a szerenkénti döntőket. Így azt is, hogy a szalaggal fináléba jutott Vass Dóra (15,867) a végelszámolásnál nyolcadik lett a huszonnégy ország versenyzőit felvonultató viadalon. Az aranyérmet az orosz Alekszandra Szoldatova (17,633) nyerte. Karikával az azerbajdzsáni Marina Durunda (17,600), labdával az ukrán Anna Rizatdinova (17,617), buzogánnyal Szoldatova (18,067) bizonyult a legjobbnak. Szombaton az egyéni összetettet is Szoldatova nyerte, így ő lett a világkupa legeredményesebb versenyzője. A legnagyobb sztár, a tavalyi kijevi vb-n karikával arany-, összetettben ezüstérmes Rizatdinovának (nyitó képünkön) egy első és két második hely jutott.

A kéziszercsapatok versenyében tíz buzogánnyal meglepetésre az izraeliek (16,967) nyertek, három labdával és két szalaggal a kínaiak (17,517) lettek az elsők. A magyar csapat két ötödik helyezést könyvelhetett el, de mivel csak hat csapat indult, ezeket az eredményeket természetesen a helyén kell kezelni.

A világkupával párhuzamosan rendezett MTK-kupa nemzetközi junior verseny szerenkénti döntőiben Kis Alexandra labdával ötödik, karikával hetedik, szalaggal és buzogánnyal kilencedik, Váray Míra szalaggal hetedik, karikával kilencedik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.