Pénz nincs, szív van

A PMFC csupa szív játéka döntetlent ért a Videoton ellen a labdarúgó NB I szombat esti meccsén.

NM
2014. 03. 01. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I csapatai közül talán a PMFC-vel foglalkoztak az újságok a legtöbbet a holtidényben. Közismert, hogy a klub többségi tulajdonosa, Matyi Dezső december végén bejelentette, nem kívánja tovább finanszírozni a csapatot. A kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzattal nem vezettek eredményre a tárgyalások, Matyi Dezső két hete tett egy voluntarista nyilatkozatot, miszerint nem adja fel, nem hagyja veszni a PMFC-t, de hogy a gyakorlatban az pontosan mit jelent, azt talán még ő maga sem tudja.

A csapat mindenesetre Lőrincz Emil és Márton Gábor vezetésével becsülettel végigdolgozta a telet, s mindenki fogadkozott, nem széteső csapat benyomását keltik majd. Hittük is, meg nem is. Ám a Videoton elleni meccs meggyőző volt.

Noha Gyurcsó parádés szabadrúgásgóljával a 23. percben a Vidi vezetéshez jutott, a hazaiak nem adták fel. Nem játszottak látványosan – igaz, a mély talajon erre nem is nagyon volt lehetőség –, de mentek előre becsülettel. Sőt, a 18 éves Kővári József személyében egy ígéretes tehetség is futballozik a mecsekieknél.

Az egyenlítő gólt is ő szerezte a 60. percben. Szép cselekkel betört a 16-oson belülre, Szatmárihoz passzolt, aki centerezett, Márkvárt ugyan kicsit eltörte a labdát, de az a jobb kapufáról keresztbe visszapattant, Kővári rontott rá, s a komótos Caneirát megelőzve becsúszva a hálóba kotorta a játékszert.

A folytatásban itt is, ott is akadt helyzet, igazán nagy ziccer azonban nem, maradt az 1-1. A Pécs rászolgált az egy pontra.

Labdarúgó NB I, 18. forduló
Pécs–Videoton1–1 (Kővári 60., ill. Gyurcsó 23.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.