Phil Jackson, a kosárlabda pápája visszatér

Pletykának tűnt, de már biztos: Phil Jackson, a kosárlabdapápa 68 évesen visszatér – a New York Knickshez!

Ch. Gáll András
2014. 03. 12. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Phil Jackson, minden idők legeredményesebb NBA-edzője, aki hat bajnoki címet nyert a Chicago Bulls csapatával, ötöt a Los Angeles Lakersszel, 2010 júniusa óta a nyugdíjasok kényelmes, bár eseménytelen életét élte montanai birtokán. Szeptemberben betölti a 69-et, ebben a korban már nem hiányoznak az embernek az NBA-meccsek izgalmai. Főleg ha nemrégiben protézisekre cserélték ki a csípőízületeit, és bottal kénytelen járni.

Vagy mégis? A jelek szerint Jackson sem tud élni az adrenalin pezsgése nélkül, mint ahogy kedvenc játékosa, Michael Jordan sem tudott.

Először két hete jelentek meg találgatások arról, hogy visszatér a kosárlabdasportba a nagy öreg. Felmerült, hogy edzőként, de most bizonyossá vált, hogy a „front office”-ba, a klubvezetésbe, méghozzá első szerelméhez, a New York Knickshez, amellyel játékosként legnagyobb sikereit érte el az NBA bajnoki cím elnyerésével 1970-ben és 1973-ban.

Ahogy Phil Broussard, az ESPN.com szakírója jelenti, Jackson a Knicks sportigazgatója lesz, vagy ahogy odaát nevezik: president of basketball operations – a kosárlabdával összefüggő műveletek elnöke.

A hírt a New York Post is megerősítette, szóval jöhet a New York-i aranykor. Már itt az ideje, mert legutóbb 41 éve nyert bajnokságot a Knicks.

Történetesen Phil Jacksonnal a csapatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.