Reális remi a Fradi–Lokin, Doll még nyeretlen

Igazságos döntetlen született a Puskás-stadionban a Ferencváros–Debrecen rangadón, nyert a haldokló Újpest.

Ch. Gáll András
2014. 03. 16. 19:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I. 29. fordulójának négy, vasárnap délutáni mérkőzésén mindössze hat gól született a kavargó, viharos szélben. A rangadónak titulált Ferencváros–Debrecen mérkőzés döntetlenre végződött. Somália szép emelésével a Fradi szerzett vezetést, ezt Volas fejes góllal egyenlítette ki Mihelic szép átadása után. Helyzetek kimaradtak itt is, ott is, a hazaiak mezőnyfölénye nem érvényesült. A Fradi közönsége két transzparenst is kifeszített, az egyiket az ünnep kapcsán („Nem engedünk 48-ból!”), a másikat pedig a haldokló Újpestnek címezték, nem éppen hízelgő kontextusban („Dózsa: Bohócokra szükség van a cirkuszban ”).

 

A találkozó után Kondás Elemér, az éllovas vezetőedzője elégedett volt az egy ponttal, mint mondta, a Fradi nagyon erős csapat, idegenben mindig jó ellene az iksz. Thomas Doll, a zöld-fehérek szakvezetője szerint győzelmet érdemelt volna a csapata, amely jól és most már szervezetten is küzdött, de a helyzeteket – és itt Bödére célzott – egyszerűen be kell rúgni. Az mno.hu felvetésére, miszerint az első három tavaszi fordulóban csak két pontot szerzett a Ferencváros a lehetséges kilencből, Doll azt mondta, ez így van, de számadást majd a bajnokság végén kell készíteni.

NB I, 29.forduló

PMFC–MTK 1–0
G.: Koller (44., 11-esből)

Ferencváros–Debrecen 1–1
G.: Somália (7.), ill. Volas (28.)

Kaposvár–Puskás Akadémia FC 1–1
G.: Kink (57.), ill. Lencse (32.)

Mezőkövesd–Újpest 0–1
G.: Balogh Balázs (88.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.