Roger Federer a régi, de Novak Đoković a jobb

A volt világelsők csatáját a szerb klasszis nyerte, ám a svájci megállította az idő múlását Indian Wellsben.

Deák Zsigmond
2014. 03. 17. 5:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer minden idők legeredményesebb, s (ne féljünk leírni) legjobb férfi teniszezője, 17 egyéni Grand Slam-tornadiadallal. Ám azért már rajta is fog az idő, augusztusban 33 éves lesz, a nyolcadik helyre csúszott vissza a világranglistán, s tavaly csak egyetlen ATP-versenyt nyert. A fő hír vele kapcsolatban inkább magánéleti, hiszen élete párja, Mirka Vavrinec kislányai után újra ikreket hord a szíve alatt, ám a svájci fenomént mindez a teniszpályán is fellángolásra sarkallta. ldén elverekedte magát az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjéig, ahol a világelső Rafael Nadaltól kapott ki, majd Dubajban diadalmaskodott.

Most Indian Wellsben, a 4,7 millió dollár összdíjazású kemény pályás szupertornán sem akarta sokkal alább adni. Magabiztosan menetelt előre, egészen a fináléig, ahol nagy vetélytársával, Novak Đoković-tyal találkozott. A szerb azért más korosztály, hiszen csak 26 esztendős, s az utóbbi két évben vívott három találkozójuk alapján úgy nézett ki, végleg maga mögött hagyja Federert. Idén Dubajban aztán némileg váratlanul újra a helvét nyert, s most az amerikai viadalon is keményen kezdett, vezetést szerzett. Đoković hasonló 6:3-as játszmával egyenlített, a döntő szett pedig stílszerűen rövidítésbe torkollott. A volt világelsők immár 33. csatájának hajráját a szerb klasszis bírta jobban, s a második meccslabdáját kihasználva (3:6, 6:3, 7:6) az idei első, összesen a 42. ATP-viadalát nyerte meg. Ám szakmai szempontból nem ez a legfontosabb információ, hanem Federer főnixmadárszerű újjáéledése, amelynek köszönhetően a nyolcadikról az ötödik pozícióba rukkolt előre a világranglistán. S még mindig vezet 17–16-ra Đoković ellen

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.