Ronaldo befogta Puskást, egy gólra Messitől

A portugál zseni két gólt vágott a Schalkénak, pillanatnyilag 242 madridi találatnál, a BL-ben pedig idén 13-nál tart.

2014. 03. 19. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiányzott a Realból többek között Arbeloa, Pepe, Marcelo, Di María, Benzema és Bale is, igaz, utóbbi csak 8 percig, mert Jesé megsérült (elszakadt a térdszalagja, erre az idényre kidőlt), így a walesi támadónak be kellett állnia. Ám ott volt a pályán Ronaldo, s ha ő ott van, akkor talán nincs is értelme arról beszélni, hogy tartalékos a Madrid. Az persze megint más kérdés, hogy miért játszott, hiszen a gelsenkircheni 6–1-gyel a továbbjutás eldőlt, s Carlo Ancelotti nyilván a portugált is szerette volna pihentetni a vasárnapi El Clásico előtt. Ám ha Ronaldo játszani akar, akkor játszik is, punktum. Ő a főnök a Realnál, nem Ancelotti

Azzal azonban senki sem vádolhatja, hogy csak meg akarta mutatni magát. Két gólt is rúgott, s akár négy is lehetett volna belőle, ám egyszer a lécet, egyszer pedig a kapufát találta telibe. Így is 242 találatnál tart, amivel befogta Puskás Ferencet a madridi örökranglistán. Puskás 8, Ronaldo 5 év alatt termelt ennyit, igaz, manapság több a tétmeccs, s Puskás túl a harmincon került a világ akkori – és jelenlegi? – legjobb csapatához.

Pillanatnyilag közösen állnak a negyedik helyen Santillana (290), Alfredo di Stéfano (307) és Raúl (323) mögött. Jelenlegi tempójában CR7 két idényen belül az élre áll.

S ha már a statisztikát böngésszük, arról se feledkezzünk meg, hogy Ronaldo már csupán egy gólra van Messi BL-rekordjától. A Barcelona Bolhája a 2011–2012-es idényben 14 gólt szerzett, Ronaldo most 13-nál tart.

„Nem is lehetett kérdéses, hogy Ronaldo játszik-e. Fizikálisan jó állapotban van, sőt azt kell mondanom, egyszerűen tökéletes, akkor pedig miért ne?” – beszélt Ronaldóról Ancelotti. Aki látta Ronaldo sprintjét a második gólja, valamint a felső lécen csattant lövése előtt, az pontosan tudja, a tréner mire gondol.

Real Madrid (spanyol)–Schalke 04 3–1 (1–1)
gól: Ronaldo (22., 74.), Morata (75.), illetve Hoogland (31.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 9–2-es összesítéssel.

Chelsea (angol)–Galatasaray (török) 2–0 (2–0)
gól: Eto’o (4.), Cahill (42.)
Továbbjutott: a Chelsea, 3–1-es összesítéssel.

szerdán játsszák:
Manchester United (angol)–Olimpiakosz (görög) 20.45 (az első meccsen: 0–2)
Borussia Dortmund (német)–Zenit (orosz) 20.45 (4–2)

a múlt héten játszották:
Bayern München (német)–Arsenal (angol) 1–1 (0–0)
Továbbjutott: a Bayern München, 3-1-es összesítéssel.

Atlético Madrid (spanyol)–AC Milan (olasz) 4–1 (2–1)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel.

FC Barcelona (spanyol)–Manchester City (angol) 2–1 (0–0)
Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel.

Paris Saint-Germain (francia)–Bayer Leverkusen (német) 2–1 (1–1)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel.

A negyeddöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.