Suárez, Cavani: nincs jobb csatárduó a világon

Sohasem tartozott a szégyellős labdarúgók közé Luis Suárez, a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva sem az.

Ch. Gáll András
2014. 03. 10. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Suárez, a Liverpool uruguayi centere 24 góljával – Cristiano Ronaldóval holtversenyben – vezeti a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőért folyó versengést. Most interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak.

„Sohasem emlegetnek bennünket az esélyesek között, a brazíliai világbajnokság előtt sem, pedig Edinson Cavanival a világ legjobb csatárkettősét alkotjuk – jelentette ki a 27 éves támadó az interjúban. – Az uruguayi labdarúgók nem szenvednek hiányt önbizalomban, ha farkasszemet nézünk valakivel, sohasem mi vagyunk az elsők, aki elkapja a tekintetét.”

Suárez 77 válogatottsága alkalmával 38 gólt szerzett, s már ő a nemzeti rekorder, megelőzve a 33 gólos Diego Forlánt, aki jelenleg a brazil Internacional csapatában vezet le. Vagy mégsem?

„Nem vezet le. Még mindig nagyszerű játékos Diego, remek világbajnoksága lesz a brazíliai” – biztatta társát Suárez. Azt is elárulta, hogy két éve nagyon komoly ajánlatot kapott egy olasz klubtól.

A játékost két éve nagyon hívta egy olasz klub, a csatár azonban maradt a Mersey partján. „Nem mondom meg, hogy melyiktől. Végül annak ellenére maradtam Liverpoolban, hogy akkoriban a hurrikán középpontjában voltam” – utalt az Evra-botrányra, amikor negritónak, azaz kis négernek nevezte a Manchester United francia bekkjét, s ezt Evra zokon vette.

Visszatérve a Suárez, Cavani kettős értékéhez: a Paris Saint-Germain csatárát 58 millió fontért vinné David Moyes, a Manchester United menedzsere, Suárezt pedig 52 millió euróra taksálja a Transfermarkt.de. Hogy milyen hibátlanul működnek együtt, azt a Lengyelországnak lőtt góljuk is bizonyítja. Suárez az előkészítő, Cavani a befejező:

A veterán szövetségi kapitány, a 67 éves Óscar Washington Tabárez irányította uruguayi válogatott a pótselejtezőből bejutva legjobb dél-amerikai válogatottként negyedik lett a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, majd 2011-ben megnyerte a Copa Américát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.