Száguld a Madrid az aranyérem felé

Ronaldo ismét fejelt egy gólt, a Real Madrid szétszedte az öreges Levantét. Négypontos az előnyük a Barca előtt.

Ch. Gáll András
2014. 03. 10. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnokság kérdése eldőlni látszik, nem is annyira a Real Madrid hárompontos előnye okán, hanem azért, mert a Barcelona romokban hever.

Vasárnap gálameccs volt a Bernabéuban, a Real Madrid azt csinált a Levantéval, amit csak akart. Ronaldo és Marcelo is egy-egy góllal és gólpasszal jeleskedett, a brazil asszisztja azonban nem társhoz került, hanem Nikosz Karabelaszhoz, a vendégek védőjéhez, aki szépen bepasszolta a labdát a bal sarokba. Mármint a saját kapuja bal sarkába David Navarrót (Levante) kiállították a 63. percben.

Cristiano Ronaldo a 24. gólját szerezte a bajnokságban, és az európai Aranycipőért folyó versengésben utolérte az ugyancsak 24 gólos liverpooli Luis Suárezt.

Primera División, 27. forduló

Espanyol – Elche 3–1
Almería – Sevilla 1–3
Real Madrid – Levante 3–0
Valencia – Athletic Bilbao 1–1

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 67 pont, 2. Atlético Madrid 64, 3. Barcelona 63.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.