Szalai Ádám szembenézhet Ronaldóval

A magyar csatár az idén először lehet kezdő a tartalékos Schalkéban a madridi Bajnokok Ligája-meccsen.

2014. 03. 18. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelsenkirchenben sem kergetnek hiú ábrándokat, beismerik, az a hajó bizony már elúszott. A Schalke több játékosát pihenteti a madridi visszavágón, köztük valószínűleg a kisebb sérüléssel bajlódó Julian Draxlert is. Az irányító, akire a legfrissebb hírek szerint a Manchester United kivetette a hálóját, kimondta a lényeget: „A Bundesliga-mérkőzések most már sokkal fontosabbak.” A madridi fellépés jelentőségét persze hiba lenne alábecsülni, nagyon sok futballista – még a Bundesligában is – csak álmodozik arról, hogy egyszer pályára léphessen a Bérnabeuban.

Szalai Ádámnak ezen felül is különleges esélyt ígér a találkozó. A magyar válogatott középcsatár legutóbb december 21-én, a Nürnberg ellen 0-0-ra végződött bajnokin szerepelt a Schalke kezdőcsapatában. A téli szünetben csapattársa, a holland Huntelaar felépült sérüléséből, azóta Szalainak csak epizódszerep jut, a hét végén az Augsburg ellen is csak a 90. percben cserélte be Jens Keller. Ám a vezetőedző a Madrid ellen pihenteti Huntelaart – aki az első meccsen becsületgólként iszonyú nagy találatot ragasztott a pipába –, a mértékadó német szaklap, a Kicker is úgy tudja, Szalai lesz a center a Schalkéban.

Mellesleg Szalai és Huntelaar pályafutásában nemcsak a Schalke a közös pont, hanem a Real is. A magyar támadó a B csapatig, a spanyol harmadik ligában szereplő Castilláig jutott; Huntelaar az A-ban 20 meccsen 8 gólt rúgott, de ő sem tudott gyökeret ereszteni az európai klubfutball legeredményesebb együttesénél.

A hazaiaknál Carlo Ancelotti is pihenteti néhány játékosát, ő már a vasárnapi El Clásicót tartja szem előtt. Benzema például biztosan kimarad, Ronaldo viszont játszani fog – mert játszani akar. A portugál többek között azért a világ – egyik – legjobbja, mert neki a labdarúgás nemcsak hivatás, hanem szenvedély is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, mai visszavágók:
Chelsea–Galatasaray 20.45 (Sport 1), az első mérkőzésen 1-1
Real Madrid – Schalke 20.45 (Digi 1), az első mérkőzésen 6-1.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.