Szombathelyen volt a szezon első gól nélküli mérkőzése

Nem bírt a Haladás a kiesés ellen küzdő MTK-val az NBI idei első fordulójának szombati játéknapján.

HZS
2014. 03. 01. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombathelyi meccsen nem esett gól, erre legutóbb a 2012/2013-as szezon 24. fordulójában volt példa az NB I-ben, akkor a Budapest Honvéd – Kecskemét találkozón nem rezdültek a hálók. Azóta 186 mérkőzést rendeztek az OTP Bank Ligában, és mindegyiken esett legalább egy gól.

NBI, 18. forduló:
Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 0-0

Szombathely, 2500 néző, v.: Farkas
sárga lap: Simon Á. (56.), Fehér Z. (60.), Hrepka (77.), Nagy G. (80.), illetve Nagy T. (19.), Vukmir (23.), Kálnoki Kis (60.), Poór (82.), Vass (83.)

Haladás:
Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák (Németh M., a szünetben), Bosnjak – Nagy G., Simon, Fehér, Halmosi – Hrepka (Szakály A., 85.), Radó

MTK:
Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass, Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Batik, 63.), Kanta J., Bese (Csiki, a szünetben) – Torghelle (Eppel, 89.)

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt Novák Dezső emlékére, pályafutásának kezdetén a kétszeres olimpiai bajnok hat évig játszott Szombathelyen. A kezdő sípszó előtt Rátkai Lászlót, a hazaiak egykori játékosát és edzőjét köszöntötték 70. születésnapján.

Az első játékrészben a Haladás lépett fel kezdeményezőbben, de helyzetekig sokáig nem jutott el. A szünet előtt aztán már adódtak komolyabb lehetőségei a gólszerzésre, de ezeket nem tudta kihasználni.
A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Haladás volt fölényben, Halmosi Péter és Nagy Gábor révén kapufáig is jutott, de gólt nem sikerült szereznie, s végül maradt a 0-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.