Te jó ég! Az edző lefejelte az ellenfél játékosát!

Alan Pardew, a Newcastle menedzsere – pedig már 3–1-re vezettek – lefejelte David Meylert, a Hull játékosát.

Ch. Gáll András
2014. 03. 01. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még hogy nem a Premier League a földkerekség legizgalmasabb bajnoksága! Szombaton annyi minden történt az angol futballpályákon, amennyi máshol egy egész idényben sem.

Először is a Sunderland–West Bromwich Albion mérkőzést elhalasztották,mert a Sunderland vasárnap ligakupa-döntőt játszik a Manchester Cityvel.

Aztán az Arsenal 1–0-ra kikapott Stoke-ban, és ezzel a harmadik helyre csúszott vissza, mivel a Liverpool Southamptonben 3–0-ra megverte a Szenteket. Luis Suárez hosszú gólaszály után újra a hálóba talált.

Brendan Rodgers, a \'Pool menedzsere nem figyel a szirénhangokra, azt mondja, nem jut eszébe a bajnoki cím, ami pedig 1990 óta most először jöhet össze a Vörösöknek. Pedig idén még veretlen a csapata, és négy bajnokit nyert zsinórban. Már a második helyen áll, és csak négy pont a hátránya a Chelsea mögött.

 

A Chelsea a sereghajtó Fulham otthonából, a Craven Cottage-ból magabiztosan elhozta a három pontot, mindhárom vendéggólt Andre Schürrle rúgta, az első kettőt a 100. Chelsea-meccsét játszó Eden Hazard álompasszából, a harmadikat Fernando Torres kiugratását követően. Felix Magathnak lesz dolga bőven, ha benn akarja tartani a Fulhamet

Akadt történés az oldalvonal mentén is, nem csak a pályán. A Newcastle remek játékkal már 3–1-re vezetett a Hull City otthonában, amikor kiment a labda, és a bőrgolyó után igyekvő David Meyler, a Hull játékosa összeütközött Alan Pardew-val, a Newcastle menedzserével. Eddig nincs semmi baj, csahogy Pardew reflexből lefejelte Meylert! Erre dulakodás alakult ki, melynek végén Kevin Friend játékvezető kiállította Pardew-t, Meylernek pedig adott egy sárga lapot.

Pardew utána a BBC kamerája előtt elnézést kért, s különösképpen rokonszenves volt Steve Bruce-nak, a Hull City menedzserének a nyilatkozata: „Ilyesmi előfordul, Alan cselekedete azt mutatja, mekkora nyomás alatt dolgoznak a Premier League menedzserei. Biztos vagyok benne, hogy Alan nem akart rosszat Meylernek, mint ahogy abban is, hogy megbánta tettét.”

Premier League, 28. forduló:

Everton–West Ham 1–0

G.: Lukaku (81.)

Fulham–Chelsea 1–3

G.: Heitinga (74.), ill. Schürrle (52., 65., 68.)

Hull–Newcastle 1–4

G.: Davies (46.), ill. Sissoko (10., 55.), Remy (42.), Anita (93.)

Stoke City–Arsenal 1–0

G.: Walters (76.)

Southampton–Liverpool 0–3

G.: Suárez (10.), Sterling (58.), Gerrard (90., 11-esből)

Sunderland–West Bromwich Albion elhalasztva

Az élcsoport:

1. Chelsea 63 pont, 2. Liverpool 59, 3. Arsenal 59, 4. Manchester City 57 (két meccsel kevesebbet játszott)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.