Van Persie megszökik Manchesterből

A Real Madrid, az Inter, a Juventus és Monaco a kérők között. Az MU Cavanit szeretné megszerezni utódjaként.

2014. 03. 11. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland válogatott csatár szerződése még két évig, 2016 nyaráig érvényes – heti 250 ezer fontos jövedelemmel a legjobban fizetett labdarúgók közé tartozik –, de van egy olyan kitétel, hogy tárgyalásokat kezdhet más klubokkal, és elhagyhatja a Unitedet, ha a csapata nem végez az első négy között a Premier League-ben.

Márpedig egyre valószínűbb, hogy ez bekövetkezik. Az MU jelenleg a hatodik, s úgy kilenc pont a hátránya a negyedik Manchester Cityvel szemben, hogy a városi rivális két mérkőzéssel kevesebb játszott. Ezért helyesebb a Unitedet a harmadik, a hozzá hasonlóan 28 meccset vívott Arsenalhoz mérni: a londoni gárdával szemben 11 pont a hátránya – amelyet tíz forduló alatt nagyon nehéz ledolgozni.

Van Persie természetesen nem kerülheti meg a klubját, a Manchester United határozhatja meg a vételárat, de a távozás elvi lehetősége fennáll. S formája, hangulata alapján több mint valószínű, hogy a játékos élni fog ezzel a lehetőséggel. Elegendő a hét végi bajnokira gondolni. Az MU ugyan simán, 3-0-ra nyert a West Bromwich vendégeként, de RVP gyengén, sőt unottan játszott, David Moyes vezetőedző már az 50. percben lecserélte.

A holland center 2012 nyarán, 24 millió fontért került a Manchester Unitedhez az Arsenaltól. Az első idénye jól sikerült, ám a második messze nem a tervei szerint alakul. Az ősszel sérülés hátráltatta, a formája ingadozik, s nyílt titok, hogy nem cseresznyézik egy tálból a főnökével. Van Persie kifogásolja Moyes edzésmódszereit és taktikai elképzeléseit, amiről az Olimpiakosz elleni vereség után már a nyilvánosság előtt is beszélt.

A támadó távozási szándékát erősítheti, hogy 31 évesen pályafutása valószínűleg utolsó jelentős váltása előtt áll. Egy-két év múlva már nem kapkodnak érte az igazán nagy klubok. A Goal.com információi szerint a Real Madrid, az Internazionale, a Juventus és Monaco érdeklődik utána, korábbi klubja, az Arsenal nem akarja visszacsábítani.

Egyes hírek szerint a Manchester United már keresi az utódját: a Paris Saint-Germain uruguayi csatárát, Edinson Cavanit szemelte ki. Igaz, a francia klub hallani sem akar Cavani elengedéséről.

Moyesnak állítólag 120 millió fontos kerete van a nyári igazolásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.