Végső búcsút vettek Fekete Lászlótól

Az Újpesti Dózsa egykori ezüstcipős futballistáját kedden helyezték örök nyugalomra a Megyeri temetőben.

BL
2014. 03. 18. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub honlapjának beszámolója szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint az egykori csapattársak nevében Dunai Antal búcsúztatta a március 4-én, életének 60. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt játékost, majd Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt köszönte meg a kerület nevében Fekete Lászlónak azt, amit a közösségért és Újpestért tett. A beszédeket követően korábbi csatártársa, Bene Ferenc síremlékétől alig néhány méterre helyezték örök nyugalomra Fekete Lászlót.

Fekete László 16 évesen lett a lila-fehérek játékosa, 1973-ban mutatkozott be az élvonalban. Az egyszeres kupagyőztes támadó az 1978/79-es idényben 31 találattal nyerte el a gólkirályi címet, ezzel a teljesítménnyel abban az évben Európában a második legjobb góllövő volt, amiért Ezüstcipőt kapott.

Fekete 1973 és 1984 között 233 bajnoki mérkőzést játszott Újpesten és 136 gólt szerzett. A magyar válogatottban 21 alkalommal szerepelt 1974 és 1979 között és 5 találat fűződik a nevéhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.