Visszavárják Hoenesst

Franck Ribéry nem zárja ki, hogy büntetése letöltése után visszatér a Bayern Münchenhez a klub volt elnöke.

BL
2014. 03. 17. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden embernek akadhatnak gondjai, mindenki követhet el hibát. Ilyen dolgok előfordulhatnak az életben – fogalmaz a francia válogatott támadó a Sport Bild magazinnak adott interjúban. – Egy olyan hibáért, amelyet elismert és amelyért megbűnhődött, nem lehet megfosztani őt élete munkájától” – teszi hozzá.

Ribéry emlékeztet rá, hogy az ő generációja csak olyan Bayernt ismer, amelyben Hoeness is ott van. „Ő nemcsak egy ember a klubból, hanem a Bayern történelmének a része. Ha a Bayernre gondol valaki, automatikusan Uli Hoenessre is gondol. Ő a klub szíve” – folytatta.

Megszólalt az ügyben Josep Guardiola, a csapat vezetőedzője is, aki annak a reményének adott hangot, hogy továbbra is jó eredményeket érnek el, Hoeness pedig visszatér majd.

Nem zárja ki ennek lehetőségét Oliver Kahn, a bajor csapat korábbi kapitánya sem. „Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy visszatér a nehéz időszak után” – írta Kahn blogjában, hozzátéve, hogy aki most leírja Hoenesst, az nem ismeri őt.

Uli Hoeness pénteken az egyesület honlapján megjelent nyilatkozatában közölte, hogy elfogadja a müncheni tartományi bíróság csütörtöki ítéletét és azonnali hatállyal lemond a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről.

Az egyesület elnöki tisztségét 2009-ben vette át Franz Beckenbauertől, a Bayern München AG felügyelőbizottsága elnöki tisztségét pedig 2010-től látta el. Vezetésével a Bayern München a világ egyik legsikeresebb egyesülete lett, a legutóbbi szezonban a Bajnokok Ligáját, a Bundesligát és a Német Kupát is megnyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.