Cáfol a Real: nincs köze a Barca eltiltásához

A hét végi spanyol forduló előtt továbbgyűrűzik a katalánok botránya.

NM
2014. 04. 04. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthetően lassan csillapodnak a kedélyek azután, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egy évre kizárta a Barcelonát az átigazolásból. (Emiatt többek között Marco Reus leszerződtetése is meghiúsulhat a Dortmundtól.) Az összeesküvés-elméletek népszerűsége viszont megugrott, mondván, ki más állhat a büntetés mögött, mint a Real Madrid. Az erre utaló spekulációkat Pedro Lopez Jimenez, a királyi klub alelnöke határozottan cáfolta az As nevű spanyol lapnak nyilatkozva.

Ezt készséggel elhisszük, de az is tény, hogy senor Jimenez kétszer is részt vett a játékosok jogviszonyával foglalkozó FIFA-bizottság ülésén, ahol tárgyaltak a Barcáról. Az ügynek nyilván lesz még folytatása.

A péntektől hétfőig tartó 32. fordulóban a Barcelona gyengébb, az Atlético és a Real Madrid pedig jobb formában lévő ellenféllel csap össze.

Az éllovas Atlético Madrid – amely kedden vendégként 1–1-es eredmény ért el Barcelonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén – a szombati játéknap nyitányán a hetedik helyezett Villarrealt fogadja.
Az egypontos hátránnyal második helyezett katalán sztárcsapatnak egyszerűbbnek ígérkezik a dolga, mivel ugyanaznap hazai pályán játszhat a sereghajtó Betisszel.

Ugyancsak szombaton lép pályára a Real Madrid, mégpedig San Sebastiánban, a hatodik helyezett – és a Barcelonát februárban 3–1-re legyőző – Real Sociedad vendégeként. A fővárosiak a bajnokságban egymás után elszenvedett két vereséget követően az előző fordulóban fölényesen győztek a Rayo Vallecano ellen, szerdán pedig a Bajnokok Ligájában verték simán, 3–0-ra a Borussia Dortmundot. Ám megnehezítheti a helyzetüket, ha a térdfájdalmakra panaszkodó Cristiano Ronaldo nem játszhat.

A 32. forduló programja:
péntek:
Almería–Osasuna 21.00
szombat:
Atlético Madrid–Villarreal 16.00 (Sport 2)
Barcelona–Betis 18.00 (Sport 2)
Real Sociedad–Real Madrid 20.00 (Sport 2)
Rayo Vallecano–Celta Vigo 22.00
vasárnap:
Málaga–Granada 12.00
Elche–Getafe 17.00
Sevilla–Espanyol 19.00 (Sport 1)
Real Valladolid–Valencia 21.00 (Sport 1)
hétfő:
Levante–Athletic Club Bilbao 22.00



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.