Szabadkai KEKeckedés: hallássérültekkel mérkőztek Simonék

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának szervezői a Vajdaságban jótékonykodtak.

GB
2014. 04. 16. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadkai csapat tagjainak és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) Hallgatói Önkormányzatának közös szervezésében április 14-én Szabadkán rendezték meg az MTTK sportnapját. „Az esemény mottója a »A labda összeköt«, hasonlóan a KEK eszmeiségéhez, melynek üzenete, hogy határon átívelő közösséget teremtsünk a sporton keresztül” – írja honlapján az ELTE-BEAC. A sportnapon a a KEK szervezői gálamérkőzést játszottak a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, ahol 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek.

A mérkőzést megelőzően a rendezvény házigazdái átadták a több mint kétszázezer forint értékű sportfelszereléseket, a Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát. A KEK döntőjén a pólóeladásokból és felajánlásokból összesen százezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagja és Nagy Gergely, a KEK főszervezője adott át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek. Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el diákjaik évről évre.

A rendezvényről a szabadkai Híradó is beszámolt, a felvételt itt tekintheti meg:

Az Európai Unió ifjúsági portáljának figyelmét is felkeltette a KEK szervezőinek önkéntes munkája, amiről az alábbi cikkben részletesebben is olvashatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.