Nem sikerült a Veszprémnek a csoda

A magyar férfi-kézilabdázás hatodik klubtrófeájához Nagy Laciéknak a kőkemény Kielt kellett volna legyőzniük. Sajnos nem sikerült, a németek 29-26-ra nyerték a mérkőzést.

BM
2014. 05. 31. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gratulálunk a Veszprémnek, hősiesen küzdöttek. Hamarosan helyszíni összefoglalóval jelentkezünk.

Palicka tényleg mindent hárít, a Kiel kapusa fantasztikusan védett még az utolsó percben is. 29-26-ra nyert a német csapat, így ők kerültek a Final Four döntőjébe.

A kapu fölé szállt a veszprémi játékos Ruesga lövése, lehet, hogy ezzel az esélyeink is elszálltak a döntőbe jutáshoz. 27. perc: hárommal megy a Kiel.

Palmarsson belövi hetedik gólját is, 26-29 a Kielnek. Még négy perc van hátra.

Ruesga a rá jellemző elhajlós gólt szerez, gyönyörű volt (26-28).

Itt is ott is potyognak a gólok, Nagy László megszerezte a 24-dik és 25-dik gólunkat is, fantasztikus volt. Megint kettő közte (25-27), ledolgozható különbség.

Iiigen, Iváncsik megint meglódul, kettőre feljöttünk (23-25). Még nyolc perc van hátra.

A második félidő 20. percében nehéz helyzetbe került a Veszprém, a Kiel három góllal vezet (21-24), magyar időkérés. 10 perc van, hogy csodát tegyenek a fiúk. Hajrá, srácok!

19. perc, Uros Vilovszki góljával egy gólra feljöttünk (21-22).

Jót tett sajnos az időkérés a németeknek, Palickának, a kapusuknak minden bejön, Wiencek góljával megint hárommal mennek.

Jichát nem nagyon tudjuk tartani, 19-21-re alakítja az állást.

Szerencsére leálltak a németek a gólgyártással, az edzőjük időt is kért.

A veszprémi fiúk nem adják fel, Iváncsik góljával egy gólra feljöttünk (19-20) a 15. percben.

Nehéz helyzetbe kerültünk, Sulics brutálisan lekönyökölte Wienceket, jogos piros lapot kapott.

Újabb hiba Chemától, az előbb kihagyott ziccer után, most a labdát adta el, Jicha pedig nem kegyelmezett, újabb német gól.

Lerohanásból sem tudunk sajnos gólt lőni, a Kiel viszont nem hibázik, Sigurdsson háromra növeli a németek előnyét (16-19).

Nem indult jól a félidő, a 38. percben két góllal elhúzott a német csapat, magyar időkérés.

A második félidő elején is potyognak a gólok, az 37. percben 16-16 az eredmény.

A 32. percben, Ruesga góljával ismét a Veszprémnél az előny.

Elkezdődött a második félidő, emberelőnyben a Veszprém, próbálunk labdát szerezni, ami sikerült is, megint leblokkoltuk Jichát. Fantasztikusan védekezünk.

Az első félidő utolsó percében Ilics hetesével egyenlített a Veszprém, 13-13, ez is maradt a félidő végéig.

A 29. percben fordít sajnos a Kiel. A Nagy László elleni szabálytalanságot nem fújta le a bíró, és Sigurdsson nem tud hibázni.

Nagy Lacinak nemcsak a védekezés megy, fergeteges bombát eresztett el, ismét vezetünk (27. perc).

Hatalmas az iram, a Kiel nagyon felszívta magát, a 24. percben kiegyenlített a német csapat, 11-11. Öt perce nem dobtunk gólt.

A 21. percben gyönyörű játék és Alilovics sorozatos bravúrjai után már három góllal vezet a Veszprém.

16. perc: A blokkolt passz után visszakerült a labda a Kielhez, Toft Hansen pedig kapu jobb oldalába lőtt. 9–8

Fantasztikus, lerohanjuk a Kielt, a 15. percben már két góllal vezetünk. Kapust is cserélt a Kiel, és időt is kért.

Két perc Schuch Timuzsinnak, hátrányban a Veszprém, de nagyot védekeznek a fiúk, Nagy még Jichát is lesáncolta.

Zeitz lábbal indított, Jicha bedobta, ezt elnézték a szlovén bírók. 5-5

A 9. percben 5-4-re vezet a magyar csapat.

Nagy 10-ről felugrott, és a bal felsőbe lőtt, szép gól volt. 3-3

Pörögnek az események, a negyedik percben 2-2 az állás.

Az első gól a Veszprémé!

Látványos megnyitó ünnepség után elkezdődött a mérkőzés, a Veszprém támadhatott először, majd hamar emberhátrányba került.

Az elődöntő előtt kevesebb mint két órával, 13.30-kor érkezett meg a kölni Lanxess Arénába az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata. Ahogy a csapat buszáról leszálltak a játékosok, elsősorban Nagy László, a magyar bajnok világklasszis, kétszeres BL-győztes (2005, 2011) átlövője került a kamerák kereszttüzébe. A négy elődöntős - noha péntek óta a városban van - nem edzhetett a Lanxess Arénában, hanem egy másik kölni csarnokban tréningezhetett. Így minden csapatnak az elődöntője előtti 45-60 perc jutott a 20 ezer férőhelyes aréna megismerésére.

Egy hónapja az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapata felejthetetlen mérkőzésen, 31-26-ra megverte a francia PSG-t, így története során először, 59-52-es összesítéssel jutott be a kölni Final Fourba.

„Fantasztikus csapat volt az ellenfelünk, amelyből nagyon felkészültünk, és ők is belőlünk. Mintha mindkét fél nyitott kártyákkal játszott volna. A szezon eddigi talán legjobb védekezését mutattuk be. Az első félidőben három-négy eladott labdánkból is könnyű gólt szerzett a PSG, de a második félidőben, védekezésünk színvonalát megtartva, elhúztunk, és megőriztük a különbséget. Nagyon boldogok vagyunk, de még csak egy lépést tettünk meg, a folytatás ezután következik – így összegzett a meccs után Veszprém mestere, Carlos Ortega.”

Az MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapatától a szezon végén távozó Iváncsik Tamás szeretne Bajnokok Ligáját nyerni a hétvégén Kölnben. A hétszeres magyar bajnok, KEK- és hatszoros Magyar Kupa-győztes szélső a klub honlapjának elmondta: tulajdonképpen ez az egyetlen trófea – a legértékesebb, amelyet klubszinten meg lehet szerezni –, amely hiányzik a gyűjteményéből.

„Szeretnénk megnyerni a BL-t! Úgy érzem, a Kiel játéka fekszik nekünk, legyőzhetjük az elődöntőben. A tavalyihoz képest változott a németek kerete: nincs benne Omeyer, Narcisse, Ahlm, és szerencsére Momir Ilic már nálunk kézilabdázik. Remek csapat továbbra is Marko Vujinéké, de eljött a pillanat, hogy most mi még jobbak lehetünk” – mondta Iváncsik Tamás, akinek testvére, Gergő, valamint a kapus Fazekas Nándor már a 2002-es BL-döntőben is szerepelt a jelenlegi keretből.

Gulyás Péter azt emelte ki, hogy a négyes döntőben nincs javítási lehetőség, nincs visszavágó. „Nekünk is most mindent ebbe a hatvan percbe kell besűrítenünk abból, amit tudunk, amit gyakoroltunk. Azt gondolom, szinte mindent tudunk az ellenfelünkről, ezért meglepetés nem érhet bennünket – mondta a jobbszélső. – Nüanszok döntenek. Remélem, most a mi javunkra, és vasárnap az MKB-MVM Veszprém játssza a finálét. Ezért dolgoztunk egész évben!”

Carlos Ortega, a csapat vezetőedzője játékosként hatszor nyert BL-t a Barcelonával. Most edzőként is szeretne a csúcsra érni. „A Kiel nagyon tudja a gyors, kontra kézilabdát, de átlövésekből is rendkívül eredményesen támad. Feltérképeztük a játékát. Nagy szükség volt az aprólékos értékelésre, hiszen a tavalyihoz képest átalakult a németek kerete. Fiatalokkal pótolták a rutinos távozókat” – jegyezte meg a spanyol szakember. Hozzátette: a rivális nagyon összerázódott a szezon végére, a múlt hétvégén nyerte meg a Bundesligát, és eljutott a BL Final Fourba. „Ez önmagáért beszél. A tavalyihoz hasonlóan óriási meccs vár ránk a németek ellen. Remélem, ennek végén most mi leszünk a boldogabbak” – mondta Ortega.

Az előző idény negyeddöntőjében a Kiel hazai környezetben csak 32-31-re nyert, de a kedvező eredménnyel nem tudott élni a Veszprém, saját csarnokában is minimális különbséggel, 29-28-ra kikapott. Így összesítésben 61-59-cel volt jobb a Kiel.

A másik három résztvevőhöz hasonlóan ötszáz jegyet kapott a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére az MKB-MVM Veszprém, de a magyar klubnál ennél több szurkolóra számítanak. Az MTI érdeklődésére a veszprémi egyesületnél elmondták, hogy pontos információjuk nincs a kiutazó magyar drukkerek számát illetően, de tudomásuk szerint sokan interneten vásároltak belépőt, így a csapatért szorítók akár több ezren is jelen lehetnek majd a kölni arénában. A Final Fournak otthont adó csarnokba húszezren férnek be.

Program:
Szombat, elődöntők: Veszprém–Kiel 15.15, Barcelona–Flensburg 18.00.
Vasárnap, bronzmérkőzés: 15.15; döntő: 18.00.

A Pick Szeged a magyar férfi kézilabdázás ötödik európai klubtrófeáját hódította el az EHF-kupa megnyerésével, de ha az esélyeket tekintjük, minden dicső elődjénél nagyobb bravúrt vitt végbe. Olyat, ami a hőstett kategóriáját súrolja. Sőt, nem is csak súrolja.


A Győri Audi ETO a Buducnost Podgorica feletti 27-21-gyel védte meg büszke címét a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, a budapesti Papp László Arénában. A tét, az ellenfél és a helyszín miatt is páratlanul édes e diadal.









Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.