Gólvonal-technológia lesz az FTC-nél

Az MLSZ a Magyar Kupa díjazásának átalakításáról is döntött: 30 millió forintot kap majd az aranyérmes.

MA
2014. 07. 23. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség honlapja szerint a testület tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy a világbajnokságon alkalmazott rendszert használják a Groupama Arénában, amelyben Magyarországon elsőként a legmodernebb technika segíti majd a játékvezetőket annak megítélésében, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.

Az elnökség a következő szezonra a bajnokság pénzelosztási rendszerén is módosított, a Magyar Kupa díjazását pedig emelte. Ez utóbbi sorozatban az aranyérmes 30 millió forintot kap majd a kieséses rendszerben gyűjtött díjazása mellé.

Az NB I-ben a normatív és az eredményességi díjazás mellett továbbra is kiemelt és megemelt súllyal dotálja majd a szövetség azon klubokat, amelyek MLSZ-nevelésű futballistákat foglalkoztatnak. Újdonság azonban, hogy nem csupán a fiatal játékosok, hanem valamennyi hazai labdarúgó foglalkoztatását támogatja a rendszer, ugyanakkor a 23 év alatti labdarúgók esetén másfélszeres, a 21 évnél fiatalabbak szerepeltetése pedig kétszeres szorzóval számít a pénzelosztásnál.

Az utánpótlásképzés reformjának folytatása érdekében a program előrehaladásának ellenőrzésére Kovács Ferenc sportigazgató kapott felhatalmazást. Munkáját az általa vezetett utánpótlás-tanácsadó testület segíti, mely folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a reform megvalósulását, szükség esetén pedig kezdeményezi az elnökség döntését.

„A reform három pillére a régiós felelősségű utánpótlásközpontok szakmai irányítása, a korosztályos válogatottak versenyeztetése, valamint a labdarúgó-egészségügyi központ kialakítása, amely Telkiben kerül felállításra, és amely a korosztályos válogatottak teljesítménynövelésének támogatása mellett a regionális utánpótlásközpont egészségügyi kritériumrendszerét is kidolgozza, illetve ellenőrzi” – áll az MLSZ honlapján.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros csapatának új stadionja több szempontból rendkívüli: ebben a stadionban található az ország legnagyobb acélszerkezete, s nincs több olyan épület a fővárosban, melybe ennyi beton épült volna. Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kiemelte: ebben a kategóriában ez a világ leggyorsabban felépült arénája, amely a XXI. század technikai vívmányait felhasználva Európa legkorszerűbb, valamint leginkább környezettudatos stadionja is. A pályán zajló eseményeket a közönség 200 LCD-kijelzőn követheti.

A stadionavatón a Ferencváros a korábbi BL-győztes angol sztárcsapat, a Chelsea csapatát fogadja augusztus 10-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.