910 millió eurót osztanak szét a Bajnokok Ligájában

Az előző kiírásban győztes Real Madrid összesen 57,414 millió eurót kapott.

WL
2014. 08. 26. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkörben érdekelt együttesek mindegyike rajtpénzként 8,6 millió eurót kap. A csoportkörben aratott győzelemért egy-, a döntetlenért félmillió euró jár, a nyolcaddöntős szereplés további 3,5, a negyeddöntő 3,9, az elődöntő 4,9 millió eurót ér.

A jövő június 6-án, a berlini Olimpiai Stadionban sorra kerülő finálé vesztese 6,5 millió, győztese – a trófea mellett – 10,5 millió euróval gazdagodik. Ha egy csapat minden csoportmeccsét megnyeri, majd az egyenes kieséses szakaszban és a döntőben sem talál legyőzőre, akkor szereplésével 37,4 millió eurót kereshet.

A meccspénzek mellett további 409,6 millió eurót oszt szét az UEFA különböző marketing- és nemzeti szempontok alapján. Az előző kiírásban győztes Real Madrid így összesen 57,414 millió eurót kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.