A Manchester City megnyerte az idény első rangadóját

Hétfő este rendezték az első bajnoki rangadót Európa labdarúgópályáin a 2014–2015-ös idényben. A Premier League címvédője, a Manchester City hazai pályán viszonylag könnyen elintézte 3–1-re a tavaly második Liverpoolt.

NM
2014. 08. 25. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztevan Jovetics, a manchesteriek montenegrói támadója – aki alapesetben csak csere, de Negredo sérült – volt a meccs hőse. Ő szerzett vezetést még az első félidőben, a 41. percben, majd az 55.-ben ő növelte 2–0-ra az előnyt tanítani való támadás végén, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés. Mindkétszer Nasri adta be a labdát jobbról, az első találat előtt egy volt jugoszláviai honfitárs, a boszniai születésű, de horvát válogatott Dejan Lovren is segédkezett, a friss liverpooli szerzemény ügyetlenkedése is kellett ahhoz, hogy Jovetics ziccerbe kerüljön.

A csereként beállt Sergio Agüero lényegében első érintéséből, a beállása után 23 másodperccel szerezte meg a harmadik hazai gólt a 69. percben, a Liverpool a 83.-ban szépített öngólgyanús helyzetben, de a találatot adhatjuk Lambertnek is, nem oszt, nem szoroz: így is nyert 3–1-re a City, s két forduló után százszázalékos.

Jovetics második gólja:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.