Áll a bál, hadiállapot – A Belga Nagydíj visszhangja

A nemzetközi sajtó főként a Mercedes két pilótájának a viszályát taglalta a vasárnapi futam után.

BLM
2014. 08. 25. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosberg és Hamilton autója a második körben összeért, emiatt utóbbi defektet kapott, visszacsúszott a mezőny hátsó részébe, majd öt körrel a vége előtt feladta a nagydíjat.

Németország

Bild: „A Mercedes-főnök Niki Lauda és Toto Wolff dühös Rosbergre. Kőkemény kritika a Hamiltonnal való ütközés után. Rosberg, a spái bunyós. Hadiállapot az istállóban.”

Die Welt: „A Belga Nagydíjat beárnyékolta Rosberg és Hamilton balesete, amelytől régóta tartottak az illetékesek. A most kilátásba helyezett következmények már túl későn jönnek. Rosberg mindenesetre nem volt pezsgőzős kedvében a dobogón.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:  „Áll a bál. A Mercedesen belüli viszály az Ardennekben csúcsosodott ki, Rosberg és Hamilton ütközése előkészítette a terepet Ricciardo győzelmének.”

Süddeutsche Zeitung: „A belga futam a versenynaptár egyik klasszikus GP-je, az idén Spában látott ütközés viszont alighanem a sportág történetébe vonul be. Wolff és Lauda egyetért: ez elfogadhatatlan.”

Der Tagesspiegel: „Dúl a viszály, elmérgesedett a vb-címért folyó harc.”

Berliner Morgenpost: „Kis érintés nagy következményekkel.”

Spanyolország

El País: „Szurkálódás a Mercedesnél. Rosberg és Hamilton vitájából Ricciardo húzott hasznot, és megszerezte harmadik futamgyőzelmét.”

El Mundo: „Kitört a háború. Élesedik a párbaj a Mercedesnél, Rosberg elintézte Hamiltont.”

Marca: „Ricciardo zavarba hozta négyszeres világbajnok csapattársát. Az ausztrál a harmadik sikerét aratta, miközben Vettel semmit sem mutatott.”

La Vanguardia: „Ricciardo színt hozott a világbajnokságba. Az ausztrál legyőzte a kiszámíthatatlan és kifütyült Rosberget, aki tönkretette Hamilton versenyét.”

As: „Ricciardo csak nevet a Mercedesnél zajló háborún.”

Nagy-Britannia

Daily Mail: „A vitatott Belga Nagydíj után totális háború bontakozott ki a Mercedesnél.”

The Times: „Hamilton és Rosberg elkeseredett küzdelméből újabb vita robbant ki a belga futam második körében.”

The Telegraph: „Mindegy, Rosberg mekkora büntetést kap a Mercedestől, kettejüknek Hamiltonnal már biztosan nincs jövőjük.”

Kronen Zeitung: „Dúl a viszály a Mercedesnél. Az ezüst nyilak kegyetlen párbaja újabb csúcspontjához ért.”

Österreich: „A Mercedes szégyent hozott magára. Ricciardónak köszönhetően ismét izgalmas a vb.”

Die Presse: „A Mercedes odaajándékozta Ricciardónak a győzelmet.”

Svájc

Blick: „Háború! Hamilton tombol, Rosberget kifütyülik a dobogón. A szurkolók számára egyértelmű, hogy ő a bűnös.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.