Eb-bronzérmesünk különleges bravúrra készül

Pénteken és szombaton Debrecenben rendezik meg az idén indult hazai Szuper Liga-sorozat döntőjét.

2014. 08. 28. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy jövök Debrecenbe, hogy a verseny hetében végig edzek, hiszen szeptemberben lesz még IAAF, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető sorozatába tartozó és világkupaversenyem is. Ha most nyolcvan méter körül dobnék, azzal már elégedett lennék. De sok függ attól, hogy melyik körből dobunk, mert minden kör más, és másképpen kell készülni, összerakni a mozgást, sebességet választani, és még sorolhatnám. Legutóbb öt éve versenyeztem Debrecenben, és jó emlékek fűznek ide, hiszen nyertem itt bajnoki címeket is – nyilatkozta Pars Krisztián, aki két hete Zürichben kalapácsvetésben élete legjobbjával, 82,69 méteres eredménnyel védte meg Eb-címét.

A svájci városban női súlylökésben 19,04 méteres országos csúccsal Eb-bronzérmet nyert Márton Anita (nyitóképünkön) a hét végén duplázna Debrecenben, mert diszkoszvetésben is indul. Ezen persze nagyon nem kell meglepődnünk, hiszen diszkosszal is ő a magyar bajnok.

– A sikeres Európa-bajnoki szereplés után mindenképpen jó hangulatban érkezek Debrecenbe. Szeretném a súlylökés és a diszkoszvetés versenyét is megnyerni. Bizakodó vagyok, hiszen a Szuper Liga-pontversenyt is én vezetem, úgy is, hogy sokszor nem tudtam ott lenni a pontszerző viadalokon a nemzetközi megmérettetések miatt. A formaidőzítésem az Eb-re esett, de bízom benne, hogy tudom a csúcsforma-közeli állapotot tartani. Most súlylökésben 18,5, diszkosszal az 55-56 méter körüli eredmény már elfogadható lenne – mondta el Márton Anita.

Márton Anita mellett Móricz Bálint (200 és 400 méter), Kazi Tamás (800 és 1500 m), Kaptur Éva (100 és 200 m), Kéri Bianka (400 és 800 m) és Kenesei Zsanett (800 és 1500 m) fejében is megfordulhat a két arany begyűjtése, de a futószámokban ez azért közel sem olyan szokatlan, mint a dobószámokban.

A Szuper Liga-döntőben diszkoszvetésben indul a 2004-es athéni olimpián ezüstérmes Kővágó Zoltán, többpróbában a 2005-ben vb-bronzérmes Zsivoczky Attila, 110 méteres gátfutásban a zürichi Eb-n negyedik, a dobogóról célfotóval, ezredekkel lemaradt Baji Balázs és a 2010-ben Eb-bronzérmes Kiss Dániel is.

A Gyulai István Stadionban pénteken 14.15 órakor, szombaton 13.40.kor kezdődnek versenyek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.