Elvesztett bronzmeccs, Zs. Tóth ezüstje Nankingban

Női kosarasaink egy ponttal kaptak ki a harmadik helyért rendezett mérkőzésen az ifjúsági olimpián.

FT
2014. 08. 26. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttesünk – Aho Nina Daniella, Nagy Dorottya Zsaklin (nyitóképünkön), Simon Cintia, Tóth Tímea – a csoportjából a második helyen jutott tovább, majd a nyolcaddöntőben Egyiptomot, a nyolc között Németországot búcsúztatta, az elődöntőben pedig a favorit Egyesült Államok gárdájától kapott ki 21-14-re.

A bronzmeccsen remekül kezdett, 3-0-ra, majd 5-2-re is vezetett, ezután azonban jött egy rövidzárlat, és 7-5-re fordítottak a spanyolok. A magyar lányok ekkor még tudtak egyenlíteni, ám az ellenfél fokozatosan ellépett, és a hajrában 12-8-ra elhúzott. Együttesünk az utolsó ötven másodpercben három pontot is szerzett, de a legvégén már nem maradt idő a csodára.

Egy érem azért kedden is jutott versenyzőinknek, öttusában a vegyes váltók versenyében Zs. Tóth Anna a mexikói Vera Reyesszel a második helyen végzett. (A vegyes csapatok viadalainak végeredményét nem jelölik az összesített éremtáblázaton.)

A második ifjúsági olimpia csütörtökön zárul Nankingban, Magyarország a nemzetek éremtábláján a hatodik helyen áll hat arannyal, hat ezüsttel és tizenegy bronzzal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.