Este avatják a Fradi új stadionját

Vasárnap este avatja fel új stadionját, a Groupama Arénát a Ferencváros labdarúgócsapata a 2012-es Bajnokok Ligája-győztes angol Chelsea ellen.

BM
2014. 08. 10. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hangpróbák egész nap tartottak, a programok 19 órakor kezdődnek, a találkozón pedig várhatóan 20 óra 45 perckor végzik el a kezdőrúgást. A José Mourinho vezette Chelsea a legerősebb összeállításában érkezett Budapestre, vagyis a nézők láthatják a mérkőzésen az angol, spanyol és brazil válogatott labdarúgók mellett a német világbajnok André Schürrlét és a klubhoz nyáron visszatért legendát, Didier Drogbát is.

Szombat délután felavatták az aréna előtti Sas-szobrot. „Reméljük, ez a szobor találkozópont lesz a fradisták számára, és itt ünnepelhetjük majd a labdarúgócsapat 29. bajnoki címét és 21. Magyar Kupa-diadalát” – mondta ünnepi beszédében Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Tarlós István főpolgármester egyebek között arról beszélt, hogy az FTC címerét egykori játékosa, Manno Miltiades tervezte 1928-ban, és abban már szerepelt a madár, amely akkor még turul volt. „Amíg nem lesz nemzetközi szintű FTC, addig a magyar futball felemelkedéséről nem lehet beszélni” – jelentette ki a városvezető, akit megérintett az ünnepség, mert ötéves kora óta maga is fradista.





Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.