Hihetetlen, két büntetőt is kivédett a középhátvéd

A bolgár Ludogorec futballtörténelmi büntetőpárbajban jutott tovább a Steaua ellen a BL-selejtezőjében.

2014. 08. 28. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó-Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ludogorec Razgrad–Steaua Bucuresti párharc különösen drámaian alakult. A Ludogorec egygólos hátrányban kezdte a visszavágót, s a 90. percben szerzett találattal harcolta ki a hosszabbítást.

A következő fordulat ideje a 118. percben jött el. Kiállították a hazaiak kapusát, Sztojanovot. A bolgárok már kihasználták mindhárom cserelehetőségüket, így egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuba állni.

Lényegében a büntetőpárbajra

A középhátvéd Cosmin Motira esett a választás, aki ráadásul román. Ám korábban hat évig a Dinamóban szerepelt. Márpedig Bukarestben a Steaua–Dinamo ellentét talán még a Fradi–Újpest szembenállásnál is erősebb. (A két tábor tagjai például tavaly szeptemberben közvetlenül a román–magyar meccs előtt, már benn a stadionban, méteres husángokkal estek egymásnak.)

A 29 éves Moti nem ijedt meg a feladattól. Először is az első körben berúgta a maga tizenegyesét. Majd a másodikban kifogta Parvulescuét. Öt-öt lövés után 4–4 volt az állás, a hetedik párban Moti ismét parádézott, Rapa volt az áldozata, így jutott tovább a Ludogorec.

Íme, a hős alakításai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.