Lampard lemondta a válogatottságot

A várakozásoknak megfelelően lemondta a válogatottságot Frank Lampard, az angolok sztárfutballistája.

MNO
2014. 08. 26. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves játékos azt mondta, nagyon nehéz volt meghoznia ezt a döntést, ezért is várt vele ilyen sokáig. A labdarúgó, aki fél évig kölcsönben a Manchester Cityt erősíti, később pedig az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) új csapatában, a New York City FC-ben szerepel majd, 106-szor lépett pályára a nemzeti együttesben, és 29 gólt szerzett. Lampard legemlékezetesebb válogatottbeli megmozdulása talán az volt, amikor a 2010-es világbajnokságon, a németek elleni nyolcaddöntőben lövése a felső lécről nyilvánvalóan a gólvonal mögött landolt, de a bíró nem adta meg a találatot.

Lampard júniusban távozott – 13 idény után – a Chelsea-től, amellyel háromszor nyerte meg a Premier League-et, négyszer az FA-kupát, kétszer pedig a ligakupát, s egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is a legjobbnak bizonyult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.