NB I: még mindig veretlen a Paks

A Paks 3-1-re nyert a Haladás otthonában a labdarúgó NB I 6. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

BuL
2014. 08. 29. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a paksiak futballoztak veszélyesebben, és Fiola révén a vezetést is megszerezték. A szombathelyiek támadójátékából hiányzott az átütőerő, ennek ellenére nem sokkal a szünet előtt Gaál pályafutása első NB I-es góljával egyenlített.

A fordulás után újra a vendégek kerültek előnybe, igaz, Könyves góljához kellett a kapus, Rózsa óriási hibája. Nem sokkal később a paksiak eldönthették volna az összecsapást, de Fiola ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt.

Negyedórával a vége előtt a teljes hazai védelem asszisztálása mellett Könyves idénybeli ötödik gólját is megszerezte, és ezzel eldöntötte a találkozót.

NB I, 6. forduló:

Szombathely, 4000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Gaál (42.), illetve Fiola (30.), Könyves (51., 77.)
sárga lap: Devecseri (15.), Szakály A. (40.), Katona (58.), illetve Tamási (33.)
Haladás: Rózsa - Devecseri, Dvorschák, Katona - Schimmer, Iszlai (Varga G., 69.), Szakály A. (Jancsó, 69.), Nagy O., Halmosi - Zamostny (Németh M., a szünetben), Gaál B.
Paks: Molnár P. - Fiola, Kovács G., Gévay - Báló - Könyves, Bartha (Kiss T., 87.), Kecskés, Tamási, Bertus - Simon A. (Haraszti, 65.)

szombaton játsszák:
Újpest FC – Budapest Honvéd 16.30
PMFC-Matias – Kecskeméti TE 18.30
Nyíregyháza Spartacus – Lombard Pápa Termál FC 18.30
Videoton FC – Puskás Akadémia 20.30
vasárnap játsszák:
MTK Budapest – Ferencváros, Bozsik Stadion 16.30
Győri ETO FC – Dunaújváros Pase 18.30
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 20.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.