Óriási: Messi, Ronaldinho, Zidane és Baggio egyszerre a pályán

A vatikáni békemeccsen Ferenc pápa hívására részt vevő focisták a párbeszéd mellett kívánnak hitvallást tenni.

BuL
2014. 08. 28. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Vallásközi mérkőzés a békéért” elnevezésű kezdeményezést, amelyet Ferenc pápa indítványozott, a Vatikáni Rádióban mutatták be augusztus 25-én.

Andrea Pirlo, Andrij Mikolajovics Sevcsenko, Ronaldinho, Eto’o, Lionel Messi, Zinédine Zidane, Nagatomo Júto, Francesco Totti, Gianluigi Buffon, José Mourinho és Roberto Baggio után nemrég a világbajnok Lukas Podolski és Mesut Özil is jelezte részvételét a vallásközi futballmérkőzésen. A labdarúgás több mint ötven nagysága lép pályára szeptember 1-jén.

A két csapatban vegyesen játszanak a különböző felekezetek képviselői: keresztények, muszlimok, buddhisták, sintoisták és zsidó hitvallásúak.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzést megelőzően Ferenc pápa találkozóra hívta a Vatikánba a játékosokat, mondta el Guillermo Karcher prelátus, a Vatikáni Államtitkárság munkatársa, de a Szentatya a meccsen nem tud részt venni. Üzenetét a délutáni találkozón adja át.

A labdarúgó-mérkőzés bevételét az „Egy életlehetőség” elnevezésű projekt finanszírozására fordítják, amely a Buenos Aires-i hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára nyújt oktatási és humanitárius segítséget.

„Nem a meccs a legfontosabb, hanem a békeüzenet a világnak, amelyet a pápa akar közvetíteni” – nyilatkozta Javier Zanetti egykori argentin labdarúgó, a P.u.p.i. Alapítvány létrehozója.

A FIFA is meglovagolja a helyzetet, íme:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.