Putyin nyitotta meg a Szpartak új stadionját

Az Otkrityije Arena a 2018-as világbajnokság egyik helyszíne is lesz.

WL
2014. 08. 27. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puytin helikopterrel érkezett a létesítménybe Vitalij Mutkov sportminiszternek, Szergej Szobjanyin polgármesternek, valamint Leonyid Fedunnak, a klub tulajdonosának a kíséretében.

Az orosz elnök előbb egy stadiontúrán vett részt a 42 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben, ezt követően találkozott a Szpartak Moszkva legidősebb, illetve legfiatalabb futballistáival is, majd aláírt egy labdát, amelyet később a klub múzeumában állítanak ki.

A stadion hét éven át épült, és mintegy 15 milliárd orosz rubelbe (100 milliárd forintba) került. Az első mérkőzést szeptember 5-én rendezik az arénában, a Szpartak Moszkva a szerb Crevna Zvezda együttesével találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.