Rohamozni kell és közben kiépíteni a légvédelmet

Kétgólos hátrányt kellene behoznia a DVSC-nek a Young Boys ellen, hogy folytathassa az Európa-liga főtábláján.

Deák Zsigmond
2014. 08. 28. 3:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tét komoly, ám a múlt csütörtökön látottak alapján az esély csekély, a svájciak sokkal több helyzetet dolgoztak ki, a Loki-találat pedig szerencsés körülmények között esett.

Ez nem pesszimista hozzáállás, hanem tény, mint ahogy az is, három fejes gólt kapni megengedhetetlen figyelmetlenség. Polekszics kapus ezúttal nem lőhet sorozatban bakot, hiszen meggyógyult poszttársa, Novakovics, bár ő meg az azóta már BL-főtáblás BATE Boriszov elleni derbin mozgott bizonytalanul a levegőben a mindent eldöntő találat előtt.

Ettől még igaz, hogy például 2–0-lal a Debrecen kerülhet az El 48-as főtáblájára, Szakály Péter csapatkapitány erre tette a hangsúlyt a klub honlapjának nyilatkozva: „Nem ledolgozhatatlan a hátrány, úgy érzem, ha támadó focival meg tudjuk lepni ellenfelünket és sikerülne gólt szerezni az első félidőben, akkor bármi megtörténhet. A védekezésre is figyelni kell, elég alacsony termetű, de fürge játékosok vannak a Young Boysban. Készülünk nagyon a pontrúgásokra, bedobásokra is, mert többször kaptunk gólt ilyen szituációkból.”

Hat éve, az UEFA-kupa selejtezőjének 2. körében a Young Boys kettős győzelemmel (4–1, 3–2) jutott túl a DVSC-n, minimumcélként a hasonló fiaskót el kellene kerülni. Ehhez szükséges a közönség segítsége is, ahogy Bódi Ádám mondta: „Bízom benne, hogy a szurkolók szép számmal kilátogatnak és buzdítanak minket, mert ezt a hátrányt csak az ő támogatásukkal dolgozhatjuk le.” Ám semmiképpen sem lehet telt ház az új Nagyerdei Stadionban, ugyanis az UEFA „szokásos”, nézőtéri rigmusok miatti fegyelmi döntése értelmében több szektort le kell zárni. Nyilván azért nem ezen fog múlni a siker.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.