Rooney lett az angol válogatott kapitánya

Roy Hodgson szövetségi kapitány döntése nyomán Wayne Rooney lesz az angol labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya.

MNO
2014. 08. 28. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megérdemli a karszalagot. Elkötelezett az ügy mellett, és az is szerepet játszott a döntésemben, hogy a klubjában is ő lett a kapitány” – mondta a 28 éves támadóról a szakember. A Manchester United sztárcsatára Steven Gerrardtól „örökli meg” a tisztséget. Az FC Liverpool 34 éves vezére a brazíliai világbajnokság után lemondta a válogatottságot. Kilencvenöt válogatottságával Rooney az angol keret legrutinosabb tagja, 2003-as debütálása óta 40-szer volt eredményes a nemzeti csapatban.

„Ezzel egy álom vált valóra” – kommentálta kinevezését a játékos, aki így csapatkapitányként vezetheti majd ki az angol válogatottat a Wembley Stadionban a jövő szerdai, norvégok elleni barátságos mérkőzésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.