Rosberg elfelejtené hétvégi ütközését

A vb-pontversenyben vezető Mercedes-pilóta nem akar sokat beszélni arról, hogy a Belga Nagydíjon összeütközött csapattársával.

KG
2014. 08. 26. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyszerűen nincs értelme annak, hogy túlságosan bő lére eresszük ezt az egészet” – mondta egy hétfő esti rendezvényen Hamburgban Rosberg, s hozzátette, az egész ügyet csapaton belül kell elrendezniük. „Nem ez volt az első, és nem is az utolsó alkalom, ezt szintén el kell fogadni” – nyilatkozta a 29 éves versenyző, aki hangsúlyozta, minden futamon a győzelemért harcolnak, illetve a világbajnoki címért is csatáznak Hamiltonnal, ezért egyértelmű, hogy sok „súrlódási pont” van közöttük. A két pilóta gyakorlatilag az első futam óta harcol a vb-címért, emiatt már több nézeteltérés volt közöttük.

Rosberg vasárnap második lett az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) mögött. A második körben egy előzési kísérletnél összeért az autója Hamilton Mercedesének bal hátsó kerekével, a brit az ütközés következtében defektet kapott, s gyakorlatilag elszállt az esélye a pontszerzésre. Hamilton aztán sokáig a 16. helyen haladt, s nem tudott előrébb jönni, ezért azt kérte a csapattól, hogy engedélyezzék a számára a futam befejezését, mert nem akarja feleslegesen használni a motort. Az istálló vezetői csak a 39. körben, öt körrel a leintés előtt hívták be a bokszba a britet, aki ekkor befejezte a Belga Nagydíjat. Hamilton számára azért volt fontos, hogy pontszerzésre esélytelen helyzetében hamar abbahagyja a versenyt, mert az idén egy pilóta legfeljebb öt motort használhat el a szezon során.

Rosberg most 220 ponttal vezet az összetettben, Hamilton 191 pontos, az idei vb-sorozatból pedig még hét futam van hátra. A következő nagydíjat Olaszországban, Monzában rendezik a jövő hét végén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.