Sorra repeszti a világcsúcsokat Hosszú Katinka

Ezúttal 100 méter vegyesen faragott a saját korábbi rekordjából.

BuL
2014. 08. 28. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a magyar versenyző a csütörtök délelőtti előfutamban 57.25 másodperc alatt teljesítette a távot, s ezzel pontosan két tizeddel volt gyorsabb, mint tavaly augusztus 11-én Berlinben.

Hosszú Katinka szerdán is felállított egy új rövidpályás világcsúcsot Dohában, akkor 200 méter vegyesen nyert 2:02.61 perccel. Emellett 200 méter gyorson, 50 és 200 háton sem talál legyőzőre.

A Vasas sportolója csütörtökön, a világrekord előtt 100 gyorson és 100 háton is a legjobb idővel került a délutáni döntőbe, majd a 100 vegyes után még 50 pillangón is beverekedte magát a legjobbak közé, utóbbi számban a hatodik legjobb eredménnyel.

A vk-sorozatban elért világcsúcsért 10 ezer dollár jutalom jár, így Hosszú – a dobogós helyekért járó prémiumon túl – már 20 ezer dollárt keresett Dohában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.