Száz nap és vendégül látjuk Európa legjobb kézilabdásait

A kormány 180 millió forinttal támogatja a december 21-ig tartó esemény megrendezését.

TK
2014. 08. 29. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKSZ elnöke kijelentette, az idei év Budapestet a női kézilabda fővárosává tette, májusban itt rendezték a Bajnokok Ligája négyes döntőjét is. „Azért dolgozunk, hogy decemberben Budapest ismét piros-fehér-zöldbe öltözzön, és hogy csapatunk a Papp László Arénában érmes helyekért játszhasson” – mondta.

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár közölte: a kormány 180 millió forinttal támogatja a december 21-ig tartó esemény megrendezését, amit példaértékűnek nevezett. Egyúttal megköszönte a horvát kormánynak, hogy hasonló mértékben segíti az eseményt.

A menetrendről Vetési elmondta, hogy Görbicz Anitáék a nyitónapon Oroszország ellen játszanak, csoportmeccseiknek az épülő győri csarnok, míg a többi csoport küzdelmeinek Debrecen, valamint horvát részről Varasd és Eszék ad otthont. A középdöntőket Debrecenben és Zágrábban rendezik, az elődöntőknek és a fináléknak Budapest lesz a helyszíne. „A közös rendezés inkább élvezet, mint robot” – jegyezte meg a társrendező horvátokkal való kapcsolatról.

Papp László, Debrecen polgármester-helyettese úgy véli, hogy akár már holnap képesek lennének fogadni az eseményt. Beszámolt arról, hogy elkészültek a turisztikai fejlesztések, megújult a Nagyerdő, így a város decemberben is a legszebb arcát tudja majd mutatni. Emlékeztetett arra, hogy Debrecenben történelmi hagyományai vannak a női kézilabdának, s a 10 évvel ezelőtti Eb-n több mint 13 ezren szurkoltak a Főnix Csarnokban.

Németh András szövetségi kapitány teljes mértékben elégedett a felkészülési körülményekkel. „A csapat 80-90 százaléka megvan, ha a játékosok formája a bajnokságban nem változik és sérülés sem hátráltat bennünket, akkor nagy változás már nem várható” – fogalmazott a kapitány, aki szerint a válogatott képes lesz arra, hogy teljesítse a célt, vagyis a négy közé kerülést. Hozzátette: még három hetet készül együtt a csapat, ebből hét napot októberben, amikor Debrecenben egy tornán vesz részt, majd két hetet közvetlenül az Eb előtt. Németh hozzáfűzte, egyedül a felkészülési tornák szervezésével akadnak gondjaik.

Bulath Anita, a válogatott játékosa arról beszélt, hogy nagyon várják már az Eb-t, s érzik a szurkolók részéről megnyilvánuló szeretetet, mert az utcán sokan megállítják őket és érdeklődnek felőlük.

Marczinka Zoltán, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Eb előtt öt hónappal elkezdték a belépők értékesítését, amelyek jelentős része az uborkaszezon ellenére már gazdára talált. Hozzátette: a közeljövőben a kluboknak kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítanak, hogy a jövő reménységei is ott lehessenek az Eb-n. Bejelentette, hogy szeptembertől megduplázzák a szervezők létszámát, s hogy az Eb-n 400 önkéntes működik majd közre.

Beszámolt arról is, hogy Kézilabda, szeretlek! címmel új promóciós kampányt indítanak, amelyben egy újabb támogató, a Mol lesz a partnerük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.