Újabb érmekkel gazdagodott a magyarok vb-gyűjteménye

Vasárnap már négy aranynál, három ezüstnél és egy bronznál tartanak kajak-kenusaink Moszkvában.

MNO
2014. 08. 10. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aranyérmet nyert 500 méteren a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. „Csodálatos érzés – mondta az eredményhirdetést követően Takács Kincső. – Számítottunk arra, hogy a fehéroroszok elmennek majd, de mi a saját elképzelésünket követve versenyeztünk, és ez bejött. Tavaly óta sokat fejlődtünk technikailag és erőnlétileg is, most kifizetődött a sok munka.”

Szintén aranyat lapátolt össze a kajakos Kozák Danuta 500 méteren. „Az elején higgadt voltam, a vége aztán nagy versenyzés lett. Nagyon jól rajtoltam, aztán száz méter után az edzőm bekiabálta, hogy maradjak Lisával. Háromszáznál robbantottam, de éreztem, hogy próbál visszajönni, folyamatosan támadott. Egymásnak feszültünk, szerintem nagyon jó meccs volt. Nagyon ideges voltam a verseny előtt, alig aludtam éjjel, de abban a két percben, amikor kellett, higgadt tudtam maradni” – nyilatkozott Kozák, aki később még a 200 méter egyes fináléjában is vízre száll.

Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakpáros is. „Nagyon örülünk az aranyéremnek. Az edzőink azt mondták, hogy az a tökéletes 500 méter, ha szinte azonos két 250-et megyünk. Most ezt sikerült megvalósítanunk” – nyilatkozott a befutó után Szabó Gabriella.

Már van ezüstérmünk is: a kajakos Dombvári Bence 500 méteren végzett a második helyen. „Sajnálom, hogy nem jött össze az első hely, mert ebben a döntőben az is benne volt. Ez a vb nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, azért örülök ennek az ezüstnek is” – értékelt.

Ugyancsak ezüstérmet nyert a Dombi Rudolf, Boros Gergely kajakpáros 500 méteren. „Betettek egy új bójasort a célhoz, ez megzavart, előbb letettem a lapátot, mint kellett volna. Örülünk az ezüstnek, de bosszantó, hogy ezen ment el az arany” – mondta Dombi.

A kenusoknál Khaut Kristóf élete első felnőtt-vb-jén hatodikként zárt a döntőben.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros 1000 méteren lett ezüstérmes. „Hátszeles volt a pálya, ha ellenszeles, elfáradtak volna a románok. Nem vagyunk csalódottak, majd Rióban kell nyerni” – mondta Vasbányai.

1000 méteren bronzérmet nyert a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes. „Három boldog négyes állt fel a dobogóra, mindannyian örültünk az éremnek. Nagy fegyvertény, hogy három éve ott tudunk lenni Magyarországot képviselve a döntőben” – nyilatkozta Pauman Dániel.

Aranyérmet nyert a Kárász Anna, Vad Ninetta kajakpáros 200 méteren.

Szombaton Kozák Danuta a női kajaknégyessel már szerzett egy aranyat 500 méteren, a tegnapi eredményekről ide kattintva olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.