Xabi Alonso Münchenben, pozitív szaldó Madridban

Nagyobb volt a Real Madrid bevétele a játékoskereskedelemből a nyáron, mint a kiadása!

Ch. Gáll András
2014. 08. 28. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves Alonso 2016-ig állt szerződésben a Madriddal. Pep Guardiolának, a bajorok edzőjének azért volt szüksége a kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, kétszeres BL-győztes (2005, Liverpool, 2014, Real Madrid), 114-szeres válogatott ikonra, mert a védekező középpályás posztján gondjai vannak. Javi Martínez keresztszalag-szakadást szenvedett, Thiago Alcántara felépülése is még sokáig tart, és Bastian Schweinsteiger visszatérése is még bizonytalan térdsérülése után.

A szerdai napnak nem ez volt az egyetlen müncheni szenzációja, ekkor szerződtették le Mehdi Benatiát is az AS Romától 26 millió euróért

Alonso egyébként szerdán kereste meg a Madrid vezetőségét azzal, hogy távozna, s érdemeire való tekintettel  – legalábbis ezt írja a Marca – nem zárkóztak el a kérés teljesítése elől.

Az Alonso-deallel hihetetlen módon pozitív mérleggel (pénzügyi) zárja a Madrid a nyári átigazolási szezont annak ellenére, hogy James Rodríguezre kiadtak 75 millió eurót. Nézzük a szaldót!

Kiadás: James Rodríguez 75 millió, Toni Kroos 25 millió, Keylor Navas 10 millió: Összesen: 110 millió.

Bevétel: Ángel Di María (ManUnited) 75 millió, Álvaro Morata (Juventus) 22 millió, Nuri Sahin (Dortmund) 7 millió, Ezequiel Garay (Zenit) 7,5 millió, Xabi Alonso (Bayern) 10 millió. Összesen: 121,5 millió.

Megjegyzés: Garayt a Benfica adta el a Zenitnek, de előzőleg a Madridtól vette meg, és az állt a szerződésben, hogy ha továbbadják, akkor az ár fele a Madridot illeti meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.