Zurutuza kiütötte a világ legdrágább csapatát

Nyolc perccel a befejezés előtt talált be a Barca Villarrealban, a Madrid kikapott a Real Sociedadtól.

Ch. Gáll András
2014. 08. 31. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szédületes mérkőzést játszott San Sebastianban a Real Sociedad a Bajnokok Ligája idei győztesével, a Real Madriddal. A fővárosiak 11 perc alatt 2–0-s előnybe kerültek, különösen Bale gólja volt látványos, köténnyel fűszerezve. Ekkor felrémlett a kiütéses vereség is a baszkok számára, de egy 28 éves, franciaországi (Rochefort) születésű, baszk apától és francia anyától származó középpályás másképp gondolta. David Zurutuzáról van szó, aki előbb szépített, majd Inigo Martínez egyenlítő gólja után a vezetést is megszerezte. Végül a mexikói Carlos Vela kézgyanús góllal állította be a 4–2-es végeredményt.
A Madrid nélkülözte Cristiano Ronaldót, Khedira viszont a hajrában már beszállt – de hiába.

A Barca nagy nehezen elhozta a három pontot Villarrealból, Sandrónak a 82. percben szerzett közeli góljával, amely előtt Messi gyötörte be a labdát a jobb oldalról.

Primera División, 2. forduló:

Espanyol–Sevilla 1–2 (szombat)
G.: Stuani (61.), ill. Bacca (33.), Iborra (56.)

Deportivo–Rayo 2–2
G.: José Rodríguez (7.), (89.)ill. Bueno (73.)

Villarreal–Barcelona 0–1
G.: Sandro (82.)

Real Sociedad–Real Madrid 4–2
G.: Inigo Martínez (35.), Zurutuza (41., 65.), Vela (75.),  ill. Sergio Ramos (5.), Bale (11.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.