Az itthoni 13. BL-csoportot rendezhet Budapesten

Az OSC a BL-selejtező mellett jóval többet nyert: rendezési jogot a második körre és fix továbbjutási esélyt.

Ch. Gáll András
2014. 09. 29. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi hazai bajnoki szezont a 13. helyen zárt, majd nyáron jelentősen megerősödött OSC négy győzelemmel (köztük a Posillipo Napoli feletti 10–1-gyel) és egy döntetlennel, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg Marseille-ben a Szpartak Volgogradot, Vincze Balázs vezetőedző így érthető elégedettséggel értékelt a sportági honlapnak: „Nagyjából minden úgy alakult, ahogyan azt az elején elterveztük és reméltük. A Volgograd volt a legnagyobb és legnehezebb ellenfelünk, talán ha egy-két nappal hamarabb összeállunk, még az is lehet, hogy más lesz a végeredmény. Végig azon voltunk, hogy ami rajtunk múlik, azt a lehető legjobban és legeredményesebben tegyük meg. Szeretném kiemelni a Posillipo Napoli elleni mérkőzésünket, ami fantasztikus eredményt hozott, eszméletlen jó védekezéssel. És azt is, hogy minden egyes meccsen, még a grúzok ellen is, a koncentrációnak a legmagasabb fokát tudtuk produkálni. Ez azt eredményezte, hogy a gólkülönbségünk már az utolsó, Marseille elleni meccs előtt megadta nekünk a lehetőséget a csoportgyőzelemre. Ezzel a csoportgyőzelemmel a sorsolás előtt a lehető legjobb pozícióba kerültünk. Fortunán múlik majd, hogy a következő körre verhető ellenfeleket kapunk-e vagy sem, bár meg kell jegyeznem, minden csapat verhető. Természetesen szeretnénk továbbjutni.”

Fortunára pedig végképp nem lehet panasz, hiszen a hétfő déli sorsoláson az OSC egyrészt elnyerte a B csoport rendezési jogát, másrészt az orosz Kazanyt, a Nagyváradot, valamint a német Duisburgot kapta ellenfélül. Mivel a 16-os mezőny négy kvartettre oszlik, és mindenhonnan ketten lépnek tovább, az orvosegyetemisták favoritnak számítanak.

A bajnoki ezüstérmes, a második BL-körbe kiemeltként, azaz selejtező nélkül került Szolnok már kevésbé lehet elégedett, hiszen a szerbiai Kragujevacon a házigazdával, az olasz Posillipóval, valamint a török Yuzme Isztambullal találkozik. Persze láttuk, hogy az OSC 10–1-re elintézte a nápolyiakat, de aligha kérdéses, hogy ők ennél többre képesek, ha komoly tétért pólóznak.

Mint ahogyan fognak majd október 17. és 19. között – ám a Szolnok nyári igazolásainak köszönhetően európai szuperklubbá nőtte ki magát, természetes igénye, hogy a BL-ben bejusson a Final Sixbe, azaz a hatos döntőbe. Most viszont most még a tizenkettő közé megy a játék, ami a Varga fivéreket is felvonultató gárda számára remélhetőleg „tucatfeladat”.

Így véli ezt Madaras Norbert is, az Olaszországból a Tisza partjára igazolt balkezes klasszis is: Sajnálom, hogy nem tudunk selejtezőt rendezni, szerettünk volna. Igazából egy-két csapat kivételével, akik elég erősek, mindegy, hogy kit kapunk ebben a fázisban. Ez az egy-két csapat nem került hozzánk, nyilván a csoportelsőség a célunk. Valószínű, hogy a Kragujevac elleni mérkőzés lesz a döntő, úgy látom, hogy kicserélődött a szerbek kerete és gyengült is valamennyire. Viszont otthon játszanak, Szerbiában mindig nehéz nyerni, de azon leszünk. A Posillipóról nyugodtan mondhatom, hogy gyengült, évről évre így van ez, ma már jobbára a neve hangzik jól.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.